• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Austrijanci odustaju od Beogradskog sajma

Austrijska kompanija za organizaciju sajmova "Rid egzibišns Mese Vien", koja je bila ozbiljno zainteresovana za privatizaciju Beogradskog sajma, odlučila je da zamrzne taj projekat

Austrijska kompanija za organizaciju sajmova "Rid egzibišns Mese Vien" (Reed Exhibitions Messe Wien), koja je bila ozbiljno zainteresovana za privatizaciju Beogradskog sajma, odlučila je da zamrzne taj projekat, izjavio je njen direktor Matias Limbek.

"Trenutak je jako nepovoljan. Zemlje istočne Evrope će ekonomsku krizu osetiti mnogo jače nego što se ranije pretpostavljalo", objasnio je Limbek u izjavi bečkom ekonomskom dnevniku "Virtšaftsblat".

On je kazao da, gledano iz današnjeg ugla, nije sigurno kada bi se ovaj projekat mogao isplatiti, zbog čega, za sada, neće učestvovati u privatizaciji Beogradskog sajma.

Prema ranijim najavama, bečka kompanija nameravala je da u Beogradu investira do 300 miliona evra.

Limbek je rekao da nije samo Beograd skinut sa liste planiranih investicija, ističući da će ove godine "generalno zamrznuti sve nove investicije".

Finansijski promet "Rid Egzibišnsa" na dve lokacije u Austriji - Beč i Salcburg, prošle godine iznosio je 78 miliona evra, što je blagi porast u onosu na prethodnu godinu, kada je bio 75,5 miliona evra.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image