• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MMF odobrio Srbiji tri milijarde evra

Odbor direktora Međunarodnog monetarnog fonda odborio je stend baj aranžman Srbiji od 2.942 milijarde evra, koji će trajati do aprila 2011.

Odbor direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) odborio je stend baj aranžman Srbiji od 2.942 milijarde evra, koji će trajati do aprila 2011.

Po ovoj odluci, Srbija će moći da odmah povuče oko 788 miliona evra, navodi se na sajtu MMF-a.

Potpredsednik Vlade Srbije Mlađan Dinkić ocenio je da će "novac od MMF-a za Srbiju značiti garanciju makroekonomske stabilnosti, stabilan dinar i sigurnost za čitavu privredu".

Prema najavama srpskih zvaničnika, sledeće sedmice Srbija će moći da povuče oko 800 miliona evra od MMF-a namenjenih jačanju deviznih rezervi, a u 2009. godini moći će da se koristi ukupno 2,1 milijardu evra tog kredita.

Vlada Srbije je sa Misijom MMF-a krajem marta postigla sporazum o novom kreditnom stend baj aranzmanu od oko tri milijarde evra koji će zameniti važeći aranžman iz predostrožnosti vredan 402,5 miliona evra, odobren u januaru ove godine.

Uslov za odobravanje novog aranžmana bio je da Skupština Srbije usvoji rebalans budžeta za 2009. godinu i izmene zakona kojima se omogućva ušteda od 100 milijardi dinara u budžetu.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image