• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Revizori potvrđuju gubitke NIS-a?

Revizorski izveštaj o poslovanju NIS-a za 2008. godinu trebalo bi da bude predočen Upravnom odboru kompanije 29. maja, saznaje "Politika".

Revizorski izveštaj o poslovanju NIS-a za 2008. godinu trebalo bi da bude predočen Upravnom odboru kompanije 29. maja, saznaje "Politika".

Iako će se, najverovatnije, revizorski izveštaj poklopiti sa onim što je "Gaspromnjeft" već predočio - da je prošla godina završena s gubitkom od oko 3,8 milijardi dinara ili 40 miliona evra, srpska strana ostaje pri svom - NIS je poslovao pozitivno i ostvario dobit od oko 2,3 milijarde dinara.

Ukoliko, međutim, srpska strana bude morala da prizna negativan izveštaj revizorske kuće KPMG, koju je angažovao bivši menadžment NIS-a, postavlja se pitanje kako će država i većinski vlasnik "Gaspromnjeft" dogovoriti eventualno "peglanje" minusa.

Branko Pavlović, bivši direktor Agencije za privatizaciju, rekao je "Politici" da treba sačekati konačan izveštaj, jer će se tako videti koliko je revizor išao u preispitivanje poslovanja kompanije.

"Na jedan način će se dugovi poravnavati ukoliko revizor utvrdi da je država kao doskorašnji stopostotni vlasnik kompanije krivac, a na drugi ukoliko je tome kumovalo bivše rukovodstvo NIS-a tako što nije vodilo računa o tekućem poslovanju kompanije", rekao je Pavlović.

Ukoliko revizor KPMG potvrdi da je NIS lane poslovao s gubitkom, dug ruskom partneru Srbija može da namiri u gotovini, smanjenim učešćem vlasništva ili povećanjem ulaganja u gradnju "Južnog toka".

Upitan da li srpska strana Upravnog odbora NIS-a ima neki predlog kako da se postupi ako revizorski izveštaj bude negativan, Nikola Martinović, član UO, rekao je "Politici" da on neće tako lako prihvatiti izveštaj KPMG.

"Kolegama sam već predočio da bez popisa najmanje 70 odsto NIS-ove imovine, revizorski izveštaj o negativnom poslovanju neću prihvatiti. Koliko znam, taj popis još nije završen, a završni račun je odraz imovine", kazao je on.

Martinović je dodao da je s navedenim stavom upoznao i Vjačeslava Jakovljeva, jednog od direktora "Gaspromnjefta", koji ga je u tome podržao.

(Tanjug)


Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image