• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinar nastavio da pada prema evru

Dinar je danas nastavio da slabi prema evru, treći dan zaredom i to za 0,19 odsto ili za 18 para, tako da je zvanični srednji kurs biti 94,5586 dinara, objavila je Narodna banka Srbije.

Dinar je danas nastavio da slabi prema evru, treći dan zaredom i to za 0,19 odsto ili za 18 para, tako da jezvanični srednji kurs 94,5586 dinara, objavila je Narodna banka Srbije.

Centralna banka ni u četvrtak nije intervenisala na Međubankarskom deviznom tržištu, a poslednji put je to učinila 25. februara ove godine.

Guverner NBS Radovan Jelašić nagovestio je u srdu, kada je uplaćena prva tranša od "stend baj" aranžmana sa MMF-om, da će se istog dana "pokazati konkretan efekat sredstava od oko 800 miliona evra" i najavio da će devizne rezerve dostići oko devet milijardi evra.

Jelašić je ponovio da bi kurs dinara i dalje trebalo da se formira na osnovu ponude i tražnje, ocenivši da će NBS moći još efikasnije da utiče da ne dođe do prevelikih dnevnih oscilacija kursa.

NBS je od početka godine prodala ukupno 556,4 miliona evra na Međubankarskom deviznom tržištu, pri čemu samo u februaru oko 175,1 milion evra.

Dinar je ove godine najslabiji bio 28. januara, kada je zvanični srednji kurs evra iznosio 96,3388 dinara, a najjači 5. januara, kada je srednji kurs bio 89,5436 dinara za evro.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image