• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRPSKA FABRIKA LEKOVA PRODATA IZ 14. PUTA: Turci odbijeni za Jugoremediju

 Georgi Mitev Šantek
Autor Georgi Mitev Šantek

Zrenjaninska fabrika lekova Jugoremedija prodata je fondu APS Project one za 366 miliona dinara (3,1 milion evra). Stečajni sudija Privrednog suda odbacio prigovor turske farmaceutske kompanije Birgin.

Turci su bili zainteresovani za kupovinu ali ponudili su 260 miliona dinara, rekao je danas stečajni upravnik te fabrike Radovan Savić.

On je za Betu rekao da je stečajni sudija odbacio prigovore kompanije Birgin da dokaz o posedovanju tri miliona evra na računu APS-a, što je jedan od uslova kupovine, nije validan i da nije dostavljeno odobrenje Komisije za zaštitu konkurencije.

Možda će vas zanimati

Birgin je ocenio da izvod otvorenih stavki (IOS) sa računa koji je dostavio APS nije potvrda da u trenutku kupovine poseduje tri miliona evra na računu.

Savić je rekao da je dokaz o posedovanju novca APS-a validan, a da se odobrenje dostavlja tek po proglašenju najbolje ponude.

APS je najveći poverilac Jugoremedije i potražuje deset miliona evra jer je ranije otkupio potraživanje Hipo banke prema toj fabrici.

Taj fond se, pored trgovinom nekretninama, bavi i otkupom potraživanje, najviše u jugoistočnoj Evropi.

Ukupni dugovi Jugoremedije iznose oko 25 miliona evra, a među poveriocima su i radnici kojima više meseci nisu isplaćene plate.

Savić je ranije rekao da ne zna kakvi su planovi APS-a, ali da bi veći izgledi bili da Jugoremediju pokrene Birgin koji se bavi proizvodnjom lekova, ali pošto je fabrika u stečaju prodaje se, kako zakon predviđa, isključivo zbog najbolje cene da bi se prvenstveno namirili poverioci.

U neposrednoj pogodbi za kupovinu Jugoremedije Birgin je ponudio 260 miliona dinara, a beogradska firma Led Vision koja je svojevremeno kupovala lekove od Jugoremedije, 360 miliona dinara.

I Birgin je jedan od poverilaca Jugoremedije i potražuje više od milion evra.

Jugoremedija je do sada oglašavana za prodaju 13 puta, a privatizovana je 2002. godine kada je kupio niški biznismen Jovica Stefanović Nini sa kojim je, zbog raznih zloupotreba u poslovanju, država raskinula ugovor posle pet godina.

(MONDO/Tanjug)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image