• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvetković:Stižu pare u Srbiju čim prođe kriza

Premijer Srbije Mirko Cveković izjavio je da strani investitori prate događaje u Srbiji i da se posle krize mogu očekivati značajna ulaganja u našu zemlju.

Premijer Srbije Mirko Cveković izjavio je da strani investitori prate događaje u Srbiji i da se posle krize mogu očekivati značajna ulaganja u našu zemlju.

On je, posle sastanka sa delegacijom Evropskog okruglog stola industrijalaca (ERT) iz Brisela, ocenio da je sastanak bio uspešan i da su investitori upoznati sa poslovnim ambijentom u Srbiji.

Cvetković je istakao da je dogovoreno da saradnja i kontakti Vlade Srbije sa stranim investitorima budu učestaliji.

Premijer je rekao da su se strani investitori interesovali za poreski sistem u našoj zemlji, kakve su mogućnosti za njegovo unapređenje, kao i za položaj radnika, kolektivne ugovore i odnose na liniji sindikat- poslodavac-vlada.

Cvetković je naglasio da nikad nije zadovoljan nivoom investicija u Srbiji i da bi bilo dobro da one budu dva do tri puta veće nego do sada.

Šef delegacije ERT Jorn Bul Rasmusen istakao je da ta organizacija Srbiju vidi kao izuzetno mesto za poslovanje i otvaranje novih radnih mesta, tako da će sa Vladom Srbije raditi da se ti ciljevi i ostvare.

On je istakao da je razgovor sa predstavnicima Vlade Srbije bio pozitivan i konstruktivan i da su u Srbiji preduzeti pozitivi koraci.

"Želeli bismo da vidimo Srbiju u EU, što bi za nas bio veoma pozitivan događaj. U tom smislu izražavamo podršku Srbiji da se što pre pridruži EU", poručio je šef delegacije ERT.

Rasmusen je preporučio Vladi Srbije da ne opterećuje privredu sa previše pravne regulative, jer dugoročno gledano to nije pozitivno.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image