• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jat ipak bez dozvole za čarter letove u Tursk

Srpska aviokompanija Jat ervejz je u petak ujutro dobila dozvole za čarter letove za Tursku, ali su one uveče oduzete.

Srpska aviokompanija Jat ervejz je u petak ujutro dobila dozvole za čarter letove za Tursku, ali su one uveče oduzete.

Vazduhoplovne vlasti Turske oduzele su Jatu dozvole za letove, koje je srpska aviokompanija trebalo da obavi ovog vikenda, rečeno je agenciji Beta u Jatu.

Svi putnici će biti prevezeni redovnim Jatovim letom do Istanbula, a dalje će biti organizovan prevoz do letovališta u Turskoj, rečeno je Beti.

Jat je ovog vikenda trebalo da preveze turiste za agenciju "Kon-tiki".

PR menadžer Jata Mirjana Dragović je ranije izjavila da kompanija i dalje čeka dozvole za oko 300 čarter letova za Tursku za celu letnju sezonu i istakla da će sledeće nedelje o tome razgovarati predstavnici vazduhoplovnih vlasti Srbije i Turske.

Dragovićeva je izrazila očekivanje da će Jat dobiti te dozvole, pošto je srpska aviokompanija uredno pripremila svu neophodnu dokumentaciju i podsetila da je Jat prošle nedelje dobio dozvolu za 300 letova, koji će tokom cele sezone biti obavljani ka Egiptu.

"Planirali smo u predstojećoj sezoni ukupno 804 čarter leta ka svim destinacijama, od toga 300 za Egipat, isto toliko za Tursku, a ostatak za grčka ostrva, Italiju, Tunis, Španiju i za letove koje turističke agencije budu kupovale po potrebi", rekla je ona.

Dragovićeva je objasnila da Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije nije dvema privatnim turskim aviokompanija Atlas Džet i Pegazus odobrio dozvole za čarter letove od Beograda do Antalije, već samo za letove iz Niša.

"Turci se pozivaju na reciprocitet, koji u čarter saobraćaju ne postoji, već samo u redovnom saobraćaju", rekla je ona i objasnila da je praksa da domaće turiste u čarter saobraćaju prevoze domaće aviokompanije.

Dragovićeva je naglasila da je Jat čak dao prednost turskoj aviokompaniji Turkiš erlajns, koja obavlja sedam letova nedeljno na relaciji Istanbul -Beograd, dok Jat na istoj relaciji leti šest puta, a kako je navela, Turkiš erlajnš je dobio dozvole i za sedam letova na liniji Istanbul-Priština.

Generalni direktor te kompanije Saša Vlaisavljević je izjavio da "Jat ima kapacitet da preveze sve putnike. Izdvojena su dva aviona koja će leteti isključivo čartere, a ostali avioni iz flote, kada se vrate sa redovnih linija, biće uključivani u čarter saobraćaj po potrebi."

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image