• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KO JE DIREKTOR KOJI SE KRIJE OD ZORANE MIHAJLOVIĆ: Kada pozove ministarka spuštaju slušalicu HISTERIČNO!

Autor Aleksandar Nastevski

"Kad ih neko iz Ministarstva za rudarstvo i energetiku pozove oni histerično spuštaju slušalicu kad čuju ko zove", navela je Zorana Mihajlović.

Stevana Dukića, direktora Transportgasa, juče je ministarka energetike Zorana Mihajlović javno pozvala da se odazove na sastanak Vlade.

Ovaj direktor, o kome se pisalo i kada je ministarka energetike izbacila sa sastanka direktora Srbijagasa Dušana Bajatovića, upravo vodi ćerku firmu Srbijagasa.

Možda će vas zanimati

Transportgas, firma kojom Dukić upravlja osnovana je 2015. godine, a nakon restrukturiranja Srbijagasa i odluke o formiranju dva nova preduzeća Transportgas Srbija i Distribucijagas Srbija. 

Prema podacima APR Transportgas je u 2018. godini zabeležio gubitak od 2,6 miliona dinara, a u 2019. dobit od 730 miliona. Prošle godine firma je imala 73 zaposlena, a u 2018. godini 16 radnika. Mediji su navodili i da je firma punim kapacitetom počela da radi prošle godine.

Dve funkcije

Dukić je diplomirani mašinski inženjer i ima više od 20 godina radnog iskustva u gasnoj industriji, navodi se na sajtu kompanije kojom rukovodi.

Obavljao je poslove inženjera u transportu prirodnog gasa, rukovodioca službe transporta prirodnog gasa, rukovodioca Radne jedinice za transport prirodnog gasa, rukovodioca sektora transporta prirodnog gasa i izvršnog direktora za tehniku u "NIS-GAS" i JP "Srbijagas".

Prošle godine mediji su pisali da je Dukić i član radne grupe za strateške energetske projekte, koja je u februaru 2019. osnovana odlukom Vlade Srbije.

Grupa je kako se navodilo osnovana u skladu sa Uredbom o utvrđivanju Programa ostvarivanja Strategije razvoja energetike Republike Srbije do 2025. godine sa projekcijama do 2030. godine.

Kako se saznaje Dukić nije politička ličnost.

"Imenuje ga Dušan Bajatović, a ne Vlada. U pitanju je stučnjak koji se ne bavi politikom i koji će biti odgovoran za transport gasa na Balkanskom toku", kaže izvor iz Srbijagasa.

Dukić je inače rođen 1968. godine.

Ministarka Mihajlović juče je, podsetimo, navela da želi da pošalje nekoliko poruka direktorima koji su dobili odgovornost i zadatak da vode određena preduzeća u državnom vlasništvu, a posebno u gasnom sektoru, te je najpre istakla da to nisu njihova privatna preduzeća.

"Sledeća poruka je da Vlada Srbije nije kafana i da u nju može da se dođe kada se hoće i s kim se hoće, nego se dolazi onda kada nekoga na određene sastanke pozove Vlada Srbije i resorno ministarstvo", dodala je.

Govoreći o tome kako ne može da uspostavi kontakt sa direktorom Transportgasa, kazala je da se ne odaziva na pozive, a da sekretarica čas zna, a čas ne zna gde je on.

"Ujedno i da javno pozovem direktora Transportgasa na sastanak u ponedeljak. Zašto tako? Zato što svi načini koje smo pokušali u prethodne dve nedelje nisu urodili plodom. Čas njegova sekretarica zna gde je, čas ne zna, čas je na sastanku, čas nije, ne odazivaju se na naše pozive, ne odgovaraju na dopise. Kad ih neko iz Ministarstva za rudarstvo i energetiku pozove oni histerično spuštaju slušalicu kad čuju ko zove. Zato, evo načina da zamolimo direktora da u ponedeljak dođe na sastanak, u resorno ministarstvo, odnosno u Vladu Srbije. Možda postoje razlozi za neku vrstu straha, ali to danas nije tema", napisala je tada Zorana Mihajlović.

View this post on Instagram

Iskoristila sam danas priliku da pošaljem nekoliko poruka direktorima javnih preduzeća u energetskom sektoru: ➡️#VladaSrbije nije kafana da dolazite kad hoćete i s kim hoćete nego da dođete onda kada vas pozovu na sastanak. ▶️Ne pokušavajte da nas posvađate sa Ruskom Federacijom jer velika #Rusija ne stoji iza bahatih direktora. Rusija je nas važan politički i ekonomski partner i ovde su dobrodošle sve ruske kompanije. ▶️Javna preduzeća nisu nagrada niti trofej koji dobijete zato što ste član partije koja je u koaliciji sa @sns_srbija. Državna preduzeća ne postoje da biste vi bili direktori, nego da ih na najbolji način vodite. Svaki km gasovoda, svaka poslovna zgrada i svaka stolica na kojoj sede vlasništvo je države i građana #Srbija❤️. ▶️Ujedno i da javno pozovem direktora “Transportgasa” na sastanak u ponedeljak. Zašto tako? Zato što svi načini koje smo pokušali u prethodne dve nedelje nisu urodili plodom. Čas njegova sekretarica zna gde je, čas ne zna, čas je na sastanku, čas nije, ne odazivaju se na naše pozive, ne odgovaraju na dopise. Kad ih neko iz MRE pozove oni histerično spuštaju slušalicu kad čuju ko zove. Zato, evo načina da zamolimo direktora da u ponedeljak dođe na sastanak, u resorno ministarstvo, odnosno u Vladu . Možda postoje razlozi za neku vrstu straha, ali to danas nije tema. #zoranamihajlovic

A post shared byProf. dr Zorana Mihajlović(@zorana_dpm) on

(Mondo/BlicBiznis)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i OVO

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Рашо

У кафани је много више реда него у ономе што зову Влада Србије! Јер да тамо има икаквог реда већина садашњих чланова не би тамо ушла ни као туристи!

sasa

nije dobila svoj deo

special image