• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dragin: Ne odredjujemo otkupnu cenu malina

Država ne određuje otkupnu cenu maline, ali kontroliše ceo proces otkupa kako ne bi došlo do "zakidanja", kazao je ministar Saša Dragin povodom trenutnim problemima u otkupu maline u Srbiji.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Saša Dragin izjavio je danas u Beogradu da se razmimoilaženje između proizvođača malina i vlasnika hladnjača dešava svake godine.

Država ne određuje otkupnu cenu maline, ali kontroliše ceo proces otkupa kako ne bi došlo do "zakidanja", kazao je ministar Dragin Tanjugu povodom trenutnim problemima u otkupu maline u Srbiji.

Dragin je naglasio i da većina hladnjača radi svoj posao odgovorno i kako treba, ali i da je bilo problema sa nekolikor hladnjača koje su kao opravdanje za nisku otkupnu cenu, između ostalog, navodile veliku količinu vode u plodu.

Fitosanitarna i poljoprivredna inspekcija Generalnog inspektorata Ministarstva poljoprivrede počela je u ponedeljak kontrolu otkupnih mesta na kojima se vrši prijem maline u opštini Arilje, u Zlatiborskom okrugu.

Ministarstvo je juče saopštilo da su inspektori Ministarstva poljoprivrede podneli sedam prijava za privredni prestup, pet prekršajnih prijava i doneli 13 rešenja o otklanjanju nedostataka prilikom kontrole 16 otkupnih mesta maline i hladnjača u Zlatiborskom okrugu.

Posle kontrole izvršene 29. juna, utvrđeno je da se na pojedinim otkupnim mestima javljaju nepravilnosti u radu poput nepostojanja Rešenja o registraciji otkupa, neisticanja otkupne cene, roka isplate, naziva firme, stručnog lica koje radi u hladnjači, navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo je saopštilo da se kontrola otkupnih mesta maline nastavlja kontinuirano i ove nedelje i da će sve nove informacije biti dostupne javnosti.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image