• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbi najviše vole pivo

Najpopularniji domaći proizvod među građanima Srbije je "Jelen" pivo, a u vrhu te liste našli su se i "Plazma" keks, "Jafa" biskvit, mleko "Moja kravica", "Smoki" i "Eurokrem" Takovo, pokazali su rezultati ankete koju je realizovalo udruženje građana "Moja Srbija

Najpopularniji domaći proizvod među građanima Srbije je "Jelen" pivo, a u vrhu te liste našli su se i "Plazma" keks, "Jafa" biskvit, mleko "Moja kravica", "Smoki" i "Eurokrem" Takovo, pokazali su rezultati ankete koju je realizovalo udruženje građana "Moja Srbija".

Anketa je sprovedena tokom polugodišnje realizacije projekta "Birajmo domaće" i u njoj je učestvovalo 2.146 stanovnika Srbije, i to 827 muškaraca i 1.319 žena, pretežno sa mestom prebivališta u Beogradu.

Građani su pravili liste od 10 domaćih proizvoda, a navedenom anketom želelo se utvrditi da li građani znaju da prepoznaju domaće proizvode, kojih se najpre sete kada se govori o domaćim proizvodima i koji su to proizvođaci čija se roba najčesće pominje.

PR Udruženja "Moja Srbija" Martina Petrović istakla je da su se na pomenutoj listi iskristalisale i razlike u kupovnim navikama među polovima, pa su žene ostale verne proizvodima namenjenim domaćinstvu - ulju "Vital" i prašku "Meriks" (Merix), dok su muškarci navodili "Rubinov" vinjak, "Lav" pivo i margarin "Dobro jutro".

Petrovićeva ističe da treba imati u vidu da su neke kompanije sve simpatije potrošača zadobile na osnovu jednog artikla, dok su drugi proizvođači imali nekoliko proizvoda na istim anketnim listama. Tako su "Karneks" i "Centroproizvod" sabiranjem glasova dobijenih za više svojih proizvoda obezbedili dobar plasman kod žena.

Mineralna voda "Knjaz Miloš" je jedina voda koja je ušla u deset najpopularnijih, a više od 90 odsto anketiranih građana navodilo je isključivo prehrambene proizvode, navodi se u saopštenju "Moje Srbije".

"Soko Štark" je zahvaljujući ljubiteljima "Čokoladne bananice", "Smokija" i čokolade "Najlepše želje" najčešće pominjan domaći proizvođač.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image