• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jat obustavio prodaju karata za Dubrovnik

Posle 18 godina danas je poleteo prvi avion Jat ervejza za Dubrovnik, ali je juče obustavljena prodaja karata za te letove zato što srpska avio kompanija ima dozvole samo za prva dva najavljena leta.

Posle 18 godina danas je poleteo prvi avion Jat ervejza za Dubrovnik, ali je juče obustavljena prodaja karata za te letove zato što srpska avio kompanija ima dozvole samo za prva dva najavljena leta.

Predsednik Upravnog odbora Jata Saša Vlaisavljević je agenciji Beta kazao da će u utorak 7. jula biti održan sastanak predstavnika Ministarstva za infrastrukturu Srbije i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Hrvatske da bi se rešio problem dozvola za Jatove letove.

"OČekujem da će problem biti rešen i da će Jat dobiti dozvole", kazao je Vlaisavljević.

On je kazao da problem predstavlja to što Hrvatska i Srbija nemaju potpisan sporazum o vazdušnom saobraćaju.

Kako je dodao, trebalo bi da bude rešen problem poletanja aviona sa aerodroma u Osijeku jer avioni prilikom poletanja ulaze pet kilometara na teritoriju Srbije.

Vlaisavljević je rekao da je za sada prodato 800 karata za letove do Dubrovnika i da ukoliko problem ne bude rešen postoji mogućnost prevoza putnika do aerodroma Tivat, a odatle u Dubrovnik.

Prodaja karata obustavljena je 1. jula, dan pre prvog leta za Dubrovnik posle pauze od 18 godina. Jat je najavio da planira da na liniji Beograd-Dubrovnik leti do kraja avgusta, dva puta sedmično - ponedeljkom ujutru i četvrtkom popodne i da cene karte iznose najmanje 86 evra za kartu u jednom smeru i 152 evra za povratnu kartu.

Savetnica za odnose sa javnošću Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije Kararina Andrić-Milosavljević kazala je da je pitanje dozvola za letove Jat ervejza u Hrvatsku isključivo pitanje te aviokompanije i hrvatskih vazduhoplovnih vlasti.

"Direktorat nema nema nikakve veze sa izdavanjem dozvola Jatu u drugim zemljama i ne može da utiče na takve odluke", kazala je ona.

Saobraćaj na liniji Beograd-Dubrovnik obustavljen je 6. avgusta 1991.
godine zbog ratnih dejstava.

(Beta)


Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image