• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VUČIĆ OBJAVIO DOBRE VESTI: Gas iz Turskog toka u Srbiji 29. ili 30. decembra!

 Lana Stošić
Autor Lana Stošić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će ruski gas iz Turskog toka u Srbiju biti pušten 29. ili 30. decembra ove godine i istakao da će naša zemlja, uprkos raznim pritiscima, nastaviti da uvozi ruski gas, jer je najpovoljniji.

Na pitanje novinara da li će američka najavljena ograničenja, odnosno uvođenje sankcija za korišćenje gasa iz Turskog toka uticati na Srbiju, Vučić je naglasio da je za Srbiju ruski gas oduvek bio najpovoljniji i da neće kupovati skuplji gas zbog tuđih političkih interesa.

"Ako ćete da nam ponudite jeftiniji gas, onda u redu, ali nam to nikada niko nije ponudio... A, da odustanemo od kupovine ruskog gasa i da kažemo narodu 'sada ćete da platite reket pa da imamo duplo skuplji gas...', niti sam budala, niti ću da ponižavam zemlju na taj način", rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovim.

Istakao je da je Srbija spremna na razgovore, ali da nikada neće pristati da kupuje drugi gas ako nije dovoljno kvalitetan i jeftin kao ruski. 

Možda će vas zanimati

Vučić je istakao da Srbija ima odlične odnose sa partnerima u okviru projekta "Turski tok" i dodao da naša zemlja gradi svoj gasovod na svojoj zemlji, te da niko neće zabraniti Srbiji da "ubacuje cevi u sopstvenu zemlju".

"Da plaćam reket i da kupujemo dvostruko skuplji gas samo zato što se to nekom u svetu sviđa - neću dok sam živ", podvukao je Vučić.

Podsetio je da je Srbija i do sada koristila ruski gas preko Ukrajine i Mađarske, da je oduvek bio najpovoljniji, kao i da je ruski predsednik Vladimir Putin i tokom "Ukrajinske krize" govorio da Srbija ne mora da brine, jer će naći načine da ruski gas stigne u našu zemlju.

Kaže da kada god su ga Amerikanci pitali zašto Srbija ne uvozi neki drugi gas, on im je odgovarao da nema problem da pregovara o tome da kupuje i gas koji nije ruski, ali da mora da bude povoljan.

Ističe da takvu ponudu do sada Srbija nije dobila.

"Do kraja godine otvorićemo naš gasovod, poteći će gas, ljudima će biti toplo u kućama, naša industrija će raditi, srpska ekonomija napreduje i biće broj jedan u Evropi. Zato ćemo kupovati ono što je u domaćem, a ne stranom interesu", zaključio je Vučić.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo

Komentari 10

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Filip

Vucic samo stiti nase interese,zasto bi uzimao skuplji?!

Nenad

Jasno je da radimo na unapređenju energetske efikasnosti, sve više lepih vesti možemo da čujemo.

Olja

Cilj je ostvariti energetsku efikasnost u sta ne sumnjam

special image