• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraljevska banka Škotske najveći gubitaš

Dug "Kraljevske banke Škotske" i američke "Sitigrupe" veći je od godišnjeg bruto domaćeg proizvoda Srbije.

Na čelu svetske liste banaka, kojima je globalna finansijska kriza prouzrokovala najviše štete, zaključno sa 24. junom, nalazi se britanska "Kraljevska banka Škotske" (RBS – Royal Bank of Scotland) koja je izgubila čak 59,281 milijardu dolara, odnosno 42,32 milijarde evra, objavio je ugledni britanski stručni magazin "Bankar" (The Banker)

Gubitak "drugoplasirane" američke "Sitigrupe" dostigao je, za sada, 53,055 milijardi dolara, a za njom sledi, takođe, američki "Vels Fargo end kompani" sa 47,788 milijardi dolara u minusu, kao i belgijska banka "Fortis" sa gubitkom od 28,248 milijardi dolara.

Iza njih je švajcarski UBS sa minusom od 19,636 milijardi, britanska HBOS (15,78 milijardi), "Kredi suis grupa" (14,01 milijardi), "Dojče banka" sa minusom od 7,99 milijardi, nemački "Hipo ril istejt holding" (7,481 milijardi) i "Bajeriše Landesbank" sa gubitkom od 7,19 milijardi američkih dolara.

Magazin "Bankar" je počeo da izlazi 1926. godine i ima pretplatnike u 150 zemalja, a bavi se praćenjem aktivnosti finansijske industrije.

U njihovoj bazi podataka nalaze se podaci o 4.000 kreditnih institucija, za koje vrednuje njihovu poslovnu snagu, renome, profitabilnost i ukupno stanje njihove kompanije, objavio je nemački list "Fajnenšel tajms Dojčland", a prenele su svetske agencije.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image