• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Leskovac: Bez posla 8.000 radnika

U Leskovcu je, posle privatizacije društvenih firmi, bez posla ostalo više od 8.000 radnika, prema upravo završenoj analizi gradske Uprave za privredu.

U Leskovcu je, posle privatizacije društvenih firmi, bez posla ostalo više od 8.000 radnika, prema upravo završenoj analizi gradske Uprave za privredu.

Veći deo radnika, odnosno 5.441 koji su ostali bez radnog mesta, dobio je socijalnu pomoć i za tu namenu je isplaćeno 1,4 milijarde dinara, izjavio je Tanjugu šefa odseka u Gradskoj uprava za privredu Slobodan Ranđelović.

Ukupna vrednost imovine 50 firmi koje su prodate javnom aukcijom iznosi 1.475.424.000 dinara, uz obavezu investiranja 502.885.060 dinara. Istovremeno, ukupan prihod od privatizacije metodom aukcijske prodaje iznosi 19.442.961 dinar.

Metodom javnog tendera privatizovana je jedino farmaceutska kompanija "Zdravlje'', koja je od decembra 2002. u većinskom vlasništvu islandske "Aktavis grupe".

U Leskovcu je, posle više upozorenja, Agencija za privatizaciju raskinula kuporodajne ugovore kod 13 preduzeća, što je 26 odsto kolektiva, odnosno više od četvrtine organizacija kod kojih je promenjena karakter kapitala, navodi se u analizi o kojoj će se raspravljati na jednoj od narednih sednice Gradske skupštine .

Postupak prinudne likividacije pokrenut je u Trgovini - Vučje, Tekstil prometu, Domaćoj radinosti, Resortu, Sintetici i Zeletu Veljkoviću. Stečajevi su pokrenuti u kolektivima Rad - Grdelica, Tekstilna industrija - Vučje, Srbijanka i Nevprom.

Istovremeno, stečaj je okončan bankrotstvom Moravke i Zevelona, a obustavljen je u Radonjici komercu.

U Leskovcu na promenu svojinskih odnosa čeka 17 preduzeća, a većina će biti privatizovana postupkom likvidacije, odnosno stečajem, ocenila je Gradska uprava za privredu.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image