• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nagrade "Najevropljanin" privrednicima – Vesna Vučurević i Davor Milićević

 Lana Stošić
Autor Lana Stošić

Nagrada "Najevropljanin", za oblast menadžment u privredi 2019. uručena je Davoru Milićeviću, Predsedniku “Preston Holdinga” i vlasniku kompanije “Beohemija”, dok je za 2020. nagrada pripala Vesni Vučurević, vlasniku trgovinskog lanca “Univerexport”.

 vesna vucurevic davor milicevic najevropljanin Izvor: Beohemija/Promo

“Preston Holding” predstavlja konzorcijum firmi koje uspešno posluju na tržištu Srbije, regiona i zemalja Evropske Unije. Izvozeći svoje proizvode, robu i usluge u oblastima trgovine robom, razvojem nekretnina i upravljanjem njima, hemijskom proizvodnjom, transportom i logistikom, “Preston Holding” ostvaruje značajne poslovne prihode i upošljava oko 500 ljudi u Srbiji i regionu.

Ulazak na tržište hemijske industrije i investicija koja je privukla pažnju javnosti je kupovina kompanije “Beohemija”.

"Beohemija" je preuzeta početkom 2017. godine iz stečaja i bankrota. Nakon pokretanja proizvodnje u fabričkim pogonima u Zrenjaninu i povratku na radna mesta 200 radnika, kompanija beleži rast prihoda od prodaje kao i sve veće tržišno učešće.

Danas, nakon skoro 4 godine od akvizicije, „Beohemija“ je finansijski stabilna kompanija sa jasno definisanim ciljevima razvoja, organizovanom distribucijom u 7 i izvozom robe u preko 15 zemalja sveta, navode u obrazloženju za dodelu nagrade "Najevropljanin".

Vesna Vučurević, vlasnik "Univerexport-a" jednog od najuspešnijih trgovinskih lanaca u zemlji, kroz čije maloprodajne objekte dnevno prodje više od 100.000 zadovoljnih potrošača. Kompanija zapošljava blizu 3.000 zaposlenih i ove godine slavi 30 godina poslovanja.
Gdja Vučurević je pokretač brojnih projekata: gradnja prvog savremenog koncepta supermarketa po uzoru na najsavremenije svetske formate pre 20 godina i ponavljanje uspeha otvaranjem 100. po redu prodavnice sa značanim konceptualnim iskorakom.

Izgradnja novog distributivnog centra je takodje podvig vredan spomena, kao i prelaz "Trgopromet" objekata pod brend “Univerexport” što je još jedan veliki razvojni korak kompanije koja sada posluje kroz 160 objekata u svim većim i manjim mestima Vojvodine, Beograda i okoline.

Izvor: Beohemija/Promo

Ministru poljoprivrede Branislavu Nedimoviću uručena je nagrada "Najevropljanin" za oblast politike u 2019. godini, a predsedniku opštine Novi Beograd i lider SPAS-a Aleksandru Šapiću za oblast politike u 2020. godini, saopštila je Prva evropska kuća.

Generalni direktor VIP Mobile Srbija Dejan Turk strani je državljanin koji je nagradu "Najevropljanin" dobio za oblast telekomunikacija u 2019. godini., dok je nagrada za oblast preduzetništva 2019. godine uručena Gordani Đurđević iz preduzeća "Slovo".

Za nauku primenjenu u prehrambenoj industriji u 2020. godini nagrada je uručena Draganu Markoviću, redovnom profesoru Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i predsedniku kompanije ITN Grupe. Nagrada "Najevropljanin" za Idejni projekat 2020. uručena je Bogoljubu Kariću za projekat "Tesla grad".

Manifestacija je obeležana jubilarno 20. put u uslovima pandemije korona virusa i zbog toga su objedinjeni dobitnici za 2019. i 2020. godinu.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mylady

To je prestizna nagrada koja se dobija iz vise oblasti ,privrede,politike,kulture...za neinformisane,mogu samo reci svaka cast privrednicima,e da je vise takvih.

special image