• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POTPISAN UGOVOR O PRENOSU OSNIVAČKIH PRAVA: Vlada Srbije postala vlasnik 100 odsto "EPS Distribucije"

Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike i Milorad Grčić, v .d direktora JP EPS potpisali su ugovor kojim se osnivačka prava EPS-a nad Operatorom distributivnog sistema "EPS Distribucijom" prenose na Vladu Srbije.

 eps distribucija vlada srbije vlasnik Izvor: EPS

"Konačno jasno podeljene delatnosti povećaće efikasnost oba preduzeća, koja će ostati u državnom vlasništvu. Država će jačati EPS investicijama u nove kapacitete, i u zaštitu životne sredine. Vizija koja ne treba da se sprovede u narednih 20 godina, nego što pre, je da EPS bude regionalno moćno preduzeće. Vizija za operatora distributivnog sistema je da gubici budu svedeni na najmanju moguću meru, a to znači da budu najmanje nekoliko puta niži nego sada. Potrošači treba da budu zadovoljni i kvalitetom električne energije, a ne samo količinom i isporukom", ekla je Mihajlovićeva. 

Ona je radnicima "Elektroprivrede Srbije" i "EPS Distribucije" poručila da veruju prvo u svoje firme i u Vladu Srbije.

"Učinićemo sve da radnici mogu nesmetano da obavljaju svoju delatnosti. Nema bojazni da će EPS ili ODS biti privatizovani. Te kompanije su naše zlato koje ćemo čuvati i dalje razvijati. Nema bojazni ni da će bilo ko ostati bez posla jer su kompanijama potrebni radnici, pošto ih nema dovoljno. U narednih godinu dana očekujem rezultate jer ne treba mnogo da ODS bude još bolji, i da EPS počne radove na novim hidroelektranama i novim postrojenjima koja se tiču zaštite životne sredine", istakla je Mihajlovićeva.
Milorad Grčić, v. d. direktora EPS-a rekao je da je prenos osnivačkih prava na Vladu Srbije završetak procesa započetog pre pet godina, koji podrazumeva usklađivanje sa zakonskim obavezama i smernicama koje je propisala Vlada Srbije.

"Od danas je Vlada Srbije vlasnik i osnivač i "EPS Distribucije" i "Elektroprivrede Srbije", kao što je vlasnik i osnivač EMS-a. EPS će nastaviti sa modernizacijom i ulaganjem u zaštitu životne sredine i u nove proizvodne kapacitete. Posebno ćemo biti posvećeni ulaganju u obnovljive izvore energije, kako bismo imali sve više zelene energije u budućnosti. Ponosan sam jer će u naše vreme biti izgrađena i dva postrojenja za odsumporavanje dimnih gasova na TENT A i TENT B", rekao je Grčić i poželeo ODS-u sreću u daljem radu.

Bojan Atlagić, v. d. direktora "EPS Distribucije" rekao je da ODS-u sledi dobijanje licence i donošenje niza drugih pravnih akata za funkcionisanje i istakao da će ODS kroz razvoj pružiti veći kvalitet usluga korisnicima.
Predsednik Sindikata EPS-a Milan Đorđević poručio zaposlenima i u EPS-u i u ODS-u da nema bojazni ni straha jer čin davanja imovine "EPS Distribucije" Vladi Srbije ništa suštinski ne menja pošto je i EPS 100 odsto državni.

"Na ovaj način stvara se mogućnost za dalji razvoj i još efikasniju distribuciju električne energije i bolje snabdevanje privrede i građana, kao i velike uštede u smanjenju krađe, gubitaka na mreži i održavanju mreže. Očekujemo da Vlada Srbije nastavi razvoj EPS i ODS, i da EPS postane lider na tržištu ovog dela Evrope", rekao je Đorđević.

Predsednik Sindikata ODS-a Branko Tomić ocenio je da će ODS opravdati svoje postojanje i da će posle ove promene kroz dalji razvoj raditi bolje i efikasnije.

Tagovi

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Cirkovic

Kada cete zameniti vd direktora? Komendija

sasa

bili bi oni efikasni da ih godinama ne ucite da se bave kriminalom, falsifikuju zapisnike, iznudjuju, zloupotrebljavaju polozaj u korist gradjevinskih investitora kojima omogucavaju da zidaju sa kradenom strujom... Banda kriminalaca! Postoje dokazi ali ne i drzavni organi da sprovedu krivce pred sud

Урке

Нема бојазни... Које фарбање бого мој, управо је ово први корак, министарка ротаријанка се побрнула око "формалности"

special image