• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uskoro proizvodnja novog modela u Zastavi

Mlađan Dinkić najavio je da će u naredna dva meseca sa italijanskim "Fijatom" biti potpisan aneks ugovora sa preciziranjem novog modela automobila koji će italijanski prozivođač proizvoditi u pogonima "Zastave".

Ministar ekonomije i regonalnog razvoja Mlađan Dinkić najavio je u petak u Kragujevcu da će u naredna dva meseca sa italijanskim "Fijatom" biti potpisan aneks ugovora sa preciziranjem novog modela automobila koji će italijanski prozivođač, u skladu sa strateškim ugovorom, proizvoditi u pogonima "Zastave".

"Postoje dve opcije...ukoliko se 'Fijat' odluči za proizvodnju potpuno novog automobila B klase to će biti 140.000 vozila godišnje. Ako se odluči za A klasu, to znači da će se u Kragujevcu proizvoditi 250.000 godišnje, plus 50.000 vozila marke 'punto'", rekao je Dinkić novinarima prilikom obilaska kragujevačkih pogona u kojima je počela proizvodnja "punto klasika" sa dizel motorom.

Za koju god se opciju novog modela "Fijat" odluči, njegova probna proizvodnja počeće krajem 2010. godine, a puna 2011. godine.

On je istakao da će ukupne investicije "Fijata" i države Srbije u novoformiranu fabriku "Fijat automobili Srbije" iznositi 700 miliona evra.

Srbija i "Fijat" će, imajući u vidu povećanu proizvodnju poslednjih meseci, radnike "Zastave" nagraditi bonus zaradom koja u proseku iznosi oko 30.000 dinara i taj iznos će im biti isplaćen u tri jednake mesečne rate, najavio je ministar.

On je istakao da je "Zastava" simbol srpske privrede i naveo da je od prodaje "punta" za osnakom "Fijata" do sada zarađeno 350 miliona dinara.

Dinkić je najavio i mogućnost povećanja kvote vozila koja će biti prodavana po sistemu staro za novo koji država subvencioniše za 1.000 evra. Do sada je ta kvota bila 5.000 vozila i ona je u celosti rasprodata pre nego je proizvodnja počela.

Sa Dinkićem u Kragujevcu borave predsednik Upravnog odbora fabrike "Fijat automobili Srbija" Đovani de Filipis, italijanski ambasador Armando Verikio, ministarka za NIP Verica Kalanović, državni sekretar Nebojša Ćirić i specijalni savetnik Aleksandar Ćirić.

Kako se očekuje, Dinkić će održati i konferenciju za novinare povdom početka proizvodnje "punta klasik" sa dizel motorom.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image