• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zamena parcela zbog Koridora

Saša Dragin potpisao je u Beloj Palanci prvi od 26 ugovora o zameni poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini sa vlasnicima poljoprivrednog zemljišta, na trasi Koridora 10.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Saša Dragin potpisao je u Beloj Palanci u sredu prvi od 26 ugovora o zameni poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini sa vlasnicima poljoprivrednog zemljišta, na trasi Koridora 10.

Dragin je izjavio da je Koridor 10 strateški projekat Srbije koji je ova administracija rešena da završi.

On je istakao da je potpisano 26 ugovora, na deonici dugačkoj 23 kilometra, na relaciji Niš - Crvena Reka.

Poljoprivrednicima je najvažnije da se parcele ne cepaju, jer je ovo proces pre eksproprijacije, koji podrazumeva ravnopravnu zamenu - "parcelu za parcelu", kaže se u saopštenju Ministarstva.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede po istim principima zamene učestvuje u postupku eksproprijacije poljoprivrednog zemljišta u privatnoj svojini i nastavlja intenzivno da radi na poslovima zamene poljoprivrednog zemljišta na svim delovima trase Koridora 10.

Ove zamene vrše se pre eksproprijacije, u skladu sa Zakonom o poljoprivrednom zemljištu, a zamena zemljišta vrši se prema ekvivalentnim tržišnim vrednostima, ističe se u saopštenju.

Ministarstvo poljoprivrede zamenu zemljišta obavlja u koordinaciji sa Javnim preduzećem "Putevi Srbije", Privrednim društvom Koridor 10, kao i Ministarstvom životne sredine i prostornog planiranja, Ministarstvom infrastrukture i Ministarstvom za Nacionalni investicioni plan u Vladi Republike Srbije.

(FoNet, foto Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image