• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neće poskupeti struja, komunalije i gas

Električna energija, komunalne usluge i gas neće uskoro poskupeti, rekao je ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević.

Električna energija, komunalne usluge i gas neće uskoro poskupeti, rekao je danas ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević.

"Vlada Srbije ne planira da poveća cene električne energije, ili komunalnih usluga, ili gasa, iako postoje određeni razlozi za to", kazao je Milosavljević za Radioteleviziju Srbije.

On je kazao da ima prvih znakova smirivanja svetske ekonomske krize, ali je upozorio da će Srbija ove godine imati pad bruto domaćeg proizvoda, posle osam godina kontinuiranog rasta.

"Za prvi kvartal ove godine to je oko 3,5 procenta, a verovatno i neki procenat više", naveo je ministar i izrazio nadu da srpska privreda ima dovoljno unutrašnjih rezervi da ublaži krizu.

Prema rečima Milosavljevića, iduće godine bi trebalo da se "oporavi" kupovna moć i standard građanaima.

On je kazao i da su troškovi života rasli nešto manje od cena na malo i da se "ne bi iznenadio deflaciji u narednih nekoliko meseci" imajući u vidu i to da je počela sezona veće ponude voća i povrća.

Ministar je savetovao vlasnike manjih samostalnih trgovinskih prodavnica da se okrenu saradnji sa velikima i smanje broj artikala.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image