• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Holanđani beru kornišone u Resavi

Holandsko-švajcarska firma "Tri stan freš prodjus" počela je berbu krastavaca kornišona na parcelama u Velikom polju kod Svilajnca, čiji se rod procenjuje na 60 do 70 tona po hektaru.

Holandsko-švajcarska firma "Tri stan freš prodjus" (Tri stan fresh produce) počela je berbu krastavaca kornišona na parcelama u Velikom polju kod Svilajnca, čiji se rod procenjuje na 60 do 70 tona po hektaru, potvrđeno je Tanjugu u opštini Svilajnac u četvrtak.

Suvlasnik firme Plasid Mahude zadovoljan je kvalitetom plodova, a za prinos je rekao da je "u okviru proseka" i da je još rano donositi procene o količini, jer je berba tek počela i trajaće naredna dva meseca.

"Tri stan" je proizvodnju krastavaca u ovom delu Srbije ugovorila sa Skupštinom opštine Svilajnac 4. aprila.

Opština je kompaniji dala šest hektara zemljišta besplatno na 99 godina, a proizvođač se obavezao da investira 1,5 miliona evra, organizuje proizvodnju na pet hektara i izradi sabirno-distributivni centar, plastenike i pogon za preradu povrća i voća.

Paralelno sa početkom berbe na svojim parcelama, ova firma je počela i otkup krastavaca od 15 kooperanata sa kojima je proletos potpisala ugovore i obezbedila im seme po veleprodajnim cenama, koje oni sada plaćaju proizvodima.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image