• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SKOČILA CENA PUTARINE U SRBIJI: Evo koliko ćete sada plaćati na ovim deonicama

 Tamara Sekulović
Autor Tamara Sekulović

Vlada Srbije odobrila je nove cene putarine koje su veće za 1,8 odsto.

 putarine poskupljenje cena putarine Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

To znači da će za vozila A kategorije putarina na deonici Beograd-Dimitrovgrad i Beograd-Čačak biti povećana za 10 dinara dok na deonicama Beograd-Šid i Beograd-Subotica ostaje nepromenjena, a slično je i za druge kategorije vozila.

"Reč je o redovnom postupku usklađivanja putarina sa inflacijom", navodi se u saopštenju s današnje sednice.

Na sednici je usvojen Program korišćenja dotacija namenjenih za projekte podrške porodici, jačanju položaja žene u društvu, merama populacione politike i unapređenju demografske slike u 2021. godini.

Možda će vas zanimati

Program je namenjen motivaciji mladih za ostanak u zemlji, poboljšanju i unapređenju kvaliteta života ove populacije i jačanju položaja žena u društvu, što podrazumeva sprovođenje svih aktivnosti u cilju prevencije nasilja nad ženama.

Vlada je danas usvojila i Predlog zakona o potvrđivanju Konvencije o trgovini žitaricama, kako bi se putem Međunarodnog žitarskog saveta (IGC) kao međuvladine organizacije pospešila međunarodna saradnja u trgovini žitaricama i pružio doprinos stabilnosti tržišta, kao i unapređenju svetske bezbednosti u oblasti hrane.

"Na taj način promoviše se transparentnost tržišta hrane i koordinacija aktivnosti politike, kao odgovor na nesigurnost ovog tržišta", navedeno je u saopštenju.

Vlada je usvojila i uredbu o proglašenju spomenika prirode "Kalemegdanski rt" čime će ta posebna prirodna retkost biti zaštićena na značajno većoj površini.

Ovim aktom postiže se zaštita biodiverziteta i geodiverziteta, posebno ekološki značajnog područja i obezbeđuju afirmacija, prezentacija i korišćenje ovog prostora na principima održivog razvoja, što je ujedno interes, kako lokalne, tako i šire društvene zajednice.

"Na jednom prostoru nalaziće se specifično kulturno i prirodno nasleđe koje će istovremeno činiti i raznovrsniju turističku ponudu u odnosu na druge delove grada", piše u saopštenju sa sednice Vlade Srbije.

(Mondo)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 26

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Aleksandar

Vracamo se na ibarsku...

Doni

Jos uvek ima kolotraga , zakrpa, lose signalizacije. Sta je unapredjeno?

Opštinar

Šta ste odmah skočili sto nešto minorno poskupljuje, a kad se dižu plate i penzije, a kad se dele po 100 ili 60 evra, ej, tad ćutite. Penzionerima svako malo, po 5 hiljada na ruke. Vi mrzitelji, žao vam je što zemlja ubrzano ide napred u stiže zapadnu evropu

special image