• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ugovor Železnica i NIS-a o isporukama dizela

"Železnice Srbije" i Naftna industrija Srbije potpisali su Ugovor o isporukama dizel goriva po povlašćenim cenama za potrebe železnice

"Železnice Srbije" i Naftna industrija Srbije potpisali su danas Ugovor o isporukama dizel goriva po povlašćenim cenama za potrebe železnice, pošto je to preduzeće, uz pomoć vlade, u prethodna dva meseca izmirilo dugovanja prema NIS-u od oko 220 miliona dinara.

Ugovor su potpisali generalni direktor "Železnica" Milovan Marković i izvršni direktor NIS Petrola Arkadi Jegizarian.

Ovaj ugovor omogućiće srpskim železnicama izuzetno velike finansijske uštede na godišnjem nivou, u skladu sa celokupnim aktivnostima preduzeća na racionalizaciji troškova poslovanja, navedeno je u saopštenju "Železnica".

Predstavnici dve kompanije istakli su da je funkcionisanje železnice od izuzetnog značaja za čitavu Srbiju, a da je redovno snabdevanje gorivom jedan od osnovnih uslova za to.

Potpisivanjem ugovora nastavljena je veoma uspešna saradnja dve kompanije, što će svakako doprineti daljem razvoju međusobnih poslovnih odnosa i boljoj iskorišćenosti kapaciteta, navedeno je u saopštenju.

"Verujem da će nam u narednom periodu trebati još više goriva nego do sada jer će to značiti da srpske železnice imaju više posla i da će naši vozovi prevoziti više robe i putnika", rekao je Marković.

Uz punu pomoć i podršku Vlade Srbije u toku su aktivnosti da "Železnice Srbije" regulišu svoje finansijske i celokupne poslovne odnose i prema Elektroprivredi Srbije, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image