• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVO KADA ĆETE MOĆI DA SE PRIJAVITE ZA NOVČANU POMOĆ: Ministar finansija otkrio tačan datum!

 Tamara Sekulović
Autor Tamara Sekulović

Svi punoletni građani imaju pravo na po 60 evra.

 novcana pomoc od drzave prijava datum prijave Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Ministar finansija Siniša Mali saopštio je da 28. aprila kreće prijava za isplatu 60 evra svim punoletnim građanima.

Podsetimo, svi punoletni građani imaju pravo na po 60 evra.Isplata će ići u dve rate, prva u maju 2021. a druga u novembru. Penzioneri će dobiti dodatnih 50 evra, dakle ukupno 110 evra.

Ukoliko građani nemaju već otvoren račun u nekoj banci, izabraće banku preko koje žele da im bude isplaćen novac i time se automatski prijaviti za pomoć.

Na taj način će im biti otvoren jednokratni namenski račun, bez ikakvih troškova. Nakon podizanja novca, namenski račun će biti ugašen. Takođe treba da označe polje kojim potvrđuju saglasnost za obradu ličnih podataka.

Možda će vas zanimati

Ministar finansija Siniša Mali je takođe najavio da od 1. marta kreću prijave za pomoć svim ugroženim privrednicima, tri puta po 50 posto minimalne zarade za sva preduzeća, mikro, mala srednja i velika preduzeća u Srbija, što je oko milion i po zaposlenih. Takođe jedan pun minimalac za one sektore koje smatramo najugroženijim turizam, ugostiteljstvo, renta-kar agencija.

Ministar finansija izjavio je na RTS da je zadovoljan brojem od 120 miliona fiskalnih računa koje su građani poslali u kviz "Uzmi račun i pobedi" i ponovo istakao važnost borbe protiv sive ekonomije

"Sada je skoro 12 miliona koverata, to je 120 miliona fiskalnih računa. Svaki fiskalni račun za nas znači novac koji ulažemo u izgradnju puteva, škola, bolnica, vrtića. Mi tim novcem finansiramo život, tj. nabavku vakcina, medicinske opreme, lekova. Svaki put kada ne uzmemo fiskalni račun, korist ima samo onaj poslodavac koji to uzme sebi u džep. Hvala svim građanima Srbije, svet o borbi protiv sive ekonomije je više nego razvijena u našoj zemlji", rekao je ministar Siniša Mali.

U finalnom izvlačenju nagradne igre "Uzmi račun i pobedi, stan u Beogradu na vodi je dobio Dragoslav Ilić iz Velike Gradiške.

(Mondo)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 23

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pitanja

28. aprila pocinje prijava, a prva rata u maju. Kako za dan-dva da se svi prijave?

Aleksandar

Ja hoću 30e u markama da mogu odmah u Bosnu na hadžiluk.

@

Na Kosovu ce uvek dati vise od duplih plata kosovskih dodataka' raznoraznih povisica medicinarima koji zbog svega toga smatraju sebe malim bogovima a sve kao da bi ih zadrzali na Kosovu. A ironicno je da sve te 'patriote' imaju barem po dva stana po centralnoj Srbiji

special image