• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SARA JOVANOVIĆ I BOŠKO JAKOVLJEVIĆ koriste otisak prsta za brži i jednostavniji život - Evo kako (VIDEO)

Izvor Promo

Iako ih s jedne strane deli nekoliko generacija, muzičku zvezdu i TV autora, s druge strane, spaja sadržajna svakodnevica i mnogo realizovane kreativnosti.

 dijagonala sara jo bosko jakovljevic biram digitalno Izvor: Mondo

U svemu tome, nema mesta za gubljenje vremena. U emisiji Dijagonala, koju je podržala kompanija Visa u okviru kampanje Biram digitalno, otkrili su nam trikove za jednostavniji život uz upotrebu inovativnih platnih metoda.

"Jedna jabuka na dan, doktor iz kuće van", savetuje Sara Jovanović, muzička zvezda i uzor mladih. Ipak, smernica koju možemo da čujemo od lekara, nije njena jedina asocijacija na spomenuto voće. Reklo bi se da ima i znatno korisniju:

"Prošle godine sam počela da koristim Apple Pay aplikaciju, koja omogućava da plaćam posredstvom pametnog telefona. Sve je brže, efikasnije, ne preznojavaš se da li imaš sitno ili ne", komentariše uslugu koju je na naše tržište uvela kompanija Visa, svetski lider u digitalnim plaćanjima.

No, da se vratimo jabuci. TV autor Boško Jakovljević priču o ovom voću nedvosmisleno dovodi u vezu sa Njujorkom. "Pretpostavljam zbog putovanja, ili nedostatka istih."

Takođe, povezuje je i sa nečim praktičnim i brzim. Putovanja su trenutno u drugom planu, ali su alatke za funkcionisanje u novoj realnosti u prvom. "Plaćam smartfonom. Bezbednije je i sigurnije", ističe. Dalje, ono što mu je važno, a može biti korisno i svima nama jeste brzina. "Samo otisak prsta, fejs identifikacija i mogu da pristupim plaćanju. A, u ovoj situaciji, što mi je jako bitno -- bez bilo kakvog direktnog kontakta sa mašinom."

Tema digitalnog plaćanja tiče se naše sadašnjosti i budućnosti. Kako bismo je otvorili i predočili široj javnosti, pitali smo Saru i Boška da nam obelodane svoja iskustava sa Apple Pay aplikacijom i zaštitom podataka u virtuelnom prostoru. Pred vama je druga epizoda emisije Dijagonala.

Sara Jo i Boško Jakovljević - Dijagonala
Izvor: MONDO

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pera kojot....

Meni ovo super

special image