• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sedam miliona za zapošljavanje

Beograd će izdvojiti sedam miliona dinara za subvencionisanje poslodavaca koji otvore nova radna mesta, kao i za samozapošljavanje nezaposlenih lica.

Beograd će izdvojiti sedam miliona dinara za subvencionisanje poslodavaca koji otvore nova radna mesta, kao i za samozapošljavanje nezaposlenih lica, čime se predviđa zapošljavanje oko 80 nezaposlenih sa teritorije Beograda, saopšteno je iz Gradske uprave.

Sekretarijat za privredu raspolaže sa 4,5 milona dinara namenjenih poslodavacima i 2,5 miliona dinara za nezaposlena lica koja se sama zaposle, a ceo projekat se realizuje u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje.

Nezaposleno lice dobiće subvenciju za samozapošljavanje u jednokratnom iznosu od 150.000 dinara, a dodeljivanje će zavisiti od ocene biznis plana i kategorije nezaposlenog, kao i od ispunjenosti uslova konkursa.

Neophodno je, takođe, da korisnik registruje svoju delatnost i obavlja je najmanje dve godine.

Subvencija za svako novo otvoreno radno mesto iznosi 50.000 dinara, a dodeljuje se poslodavcima koji su ovo pravo već ostvarili u Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

Zamenik sekretara za privredu Stanija Višekruna istakla je da se nada da će ovo biti dodatni podsticaj da se otvore nova radna mesta.

Pri dodeli dodatne subvencije prednost će imati poslodavci koji obavljaju delatnost u oblasti proizvodnje, proizvodnog zanatstva, zdravstvenih i intelektualnih usluga i koji u strukturi zaposlenih radnika imaju više od 70 odsto onih iz rizičnih kategorija nezaposlenih lica.

Nacionalna služba za zapošljavanje ove godine izdvojiće 130.000 dinara za lica koja su registrovala svoju delatnost i na taj način se zaposlila, kao i po 80.000 dinara poslodavcima za svako novo radno mesto, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image