• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beograd dobija 20.000 novih stanova?

Ministar Milutina Mrkonjić tvrdi da je moguća izgradnja 20.000 novih stanova u Beogradu.

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić predložio je Milanu Jankoviću, predsedniku Privredne komore Beograda (PKB) da Komora okupi građevinsku privredu i proizvođače građevinskog materijala kako bi se u saradnji sa Skupštinom Grada pokrenuo lanac stambene izgradnje u Beogradu.

Građevina može na taj način prva da pokrene i ostale sektore privrede, uposli kapacitete, poveća zaposlenost radnika i obezbedi isplatu zarada.

Direktan uticaj stanogradnje na veću proizvodnju i zapošljavanje u preko 30 industrijskih grana, kao i stalno prisutna tražnja za stanovima, razlozi su što su ministar Milutin Mrkonjić i predsednik Komore Milan Janković predložili objedinjavanje građevinara za realizaciju projekata nove stanogradnje, navodi se u saopštenju PKB.

Prema izjavi Milutina Mrkonjića na ovaj način bi se izgradilo novih 20.000 stanova.

Povodom zahteva Milutina Mrkonjića, Predsednik Privredne komore Beograda je izjavio da če do kraja avgusta Privredna komora Beograda organizovati sastanak celokupne građevinske operative na kome će Ministarstvo za infrastrukturu i Komora Beograda predložiti da se formira Konzorcijum za realizaciju projekta stanogradnje.

Projektom stambene izgradnje u Beogradu građevinska privreda, a verujem i Skupština Grada, pokazeće i drugim gradovima u Srbiji kako se i u ovim kriznim vremenima proaktivnim menadžmentom može rešavati recesija u ovoj oblasti, i uopšte u privredi, rekao je Janković.

(FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image