• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rok za završni račun NIS-a do kraja godine

Rok za podnošenje završnog računa o poslovanju Naftne industrije Srbije (NIS) u 2008, produžen je do kraja 2009. godine, izjavila je član Upravnog odbora NIS-a Danica Drašković.

Rok za podnošenje završnog računa o poslovanju Naftne industrije Srbije (NIS) u 2008, produžen je do kraja 2009. godine, izjavila je član Upravnog odbora NIS-a Danica Drašković.

Draškovićeva je precizirala da je Ministarstvo finansija dostavilo mišljenje rukovodstvu NIS-a da rok za podnošenje završnog računa bude do kraja 2009. godine, umesto do 30. septembra, kako je ranije bilo utvrđeno.

Ona je istakla da je NIS tražio produženje roka s obzirom na "situaciju u kompaniji i na to da je NIS promenio većinskog vlasnika".

Draškovićeva je objasnila da rukovodstvo NIS-a tek treba da sklopi ugovor sa novim revizorom - kompanijom "Ernest i Jang", koja treba da sprovode specijalnu potpunu reviziju finansijskog izveštaja NIS-a za 2008. godinu. Ona je dodala da, u narednom periodu, treba da bude određen rok do koga će revizija biti urađena, kao i cena po kojoj će taj posao biti obavljen.

Draškovićeva je rekla da bi naredna sednica Upravnog odbora NIS-a trebalo bi da bude održana 17. avgusta i da će na dnevnom redu biti realizacija programa rekonstrukcije tehnoloških kompleksa NIS-a, kao i sastav tenderske komisije za nabavku sirove nafte.

Kako je rekla, biće razmatrane i mere za optimizaciju zaposlenih (smanjenje zarada zaposlenima).

Upravni odbor NIS-a saopštio je ranije danas da je odobrio da kompanija "Ernest i Jang" sprovode specijalnu potpunu reviziju finansijskog izveštaja NIS-a za 2008. godinu. Vlada Srbije odlučila je ranije da ona neće angažovati novog revizora i preporučila NIS-u da o svom trošku zaključi ugovor sa kompanijom "Ernest i Jang" o nezavisnoj reviziji.

Revizor bi trebalo da utvrdi da li je NIS u prošloj godini poslovao sa dobitkom 2,3 milijarde kako je tvrdilo ranije rukovodstvo kompanije, ili sa gubitkom oko osam milijardi dinara, kako je pokazao izveštaj revizora KPMG-a.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image