• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Podržavljenje Sajma do kraja godine

Državni sekretar u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić izjavio je Tanjugu da će "Beogradski sajam" biti podržavljen i da neće biti njegove privatizacije.

Državni sekretar u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić izjavio je Tanjugu da će "Beogradski sajam" biti podržavljen i da neće biti njegove privatizacije.

Ćirić je naveo da će se, odmah posle zvaničnog proglašenja tendera neuspelim od Tenderske komisije Agencije za privatizaciju, koje se očekuje najkasnije naredne nedelje, pristupiti proceduri podržavljenja koja bi trebalo da traje oko dva meseca.

Reč je o čisto "tehničkoj stvari" koja bi mogla da se dogodi ranije, ali bi najkasnije do kraja ove godine "Beogradski sajam" trebalo da pređe u stoprocentno vlasništvo države, dodao je on.

"A, onda će vlada, zajedno sa gradom Beograda i rukovodstvom Sajma, nastaviti da njime upravlja i da investira", kazao je Ćirić.

Kako je objasnio, podržavljenje podrazumeva određenu proceduru, odnosno prevođenje imovine u državnu svojinu uz pomoć republičke Direkcije za imovinu, a određene odluke treba da prođu i na sednici Vlade Srbije.

"Radi se o nizu administrativnih stvari koje treba uraditi", dodao je on.

Na pitanje da li država planira da ulaže u Sajam, bez obzira na to što je reč o profitabilnom preduzeću, Ćirić je odgovorio da podrška u investicijama može biti obavljena na više načina.

Jedan od tih načina je i da Sajam kao profitabilno preduzeće uzme kredite, a drugi je da se napravi određeni ugovor sličan onom koji je uradio Bečki sajam koji je u državnom vlasništvu, a na tenderu je izabrao operatera koji će nekoliko godina upravljati sajmom.

"Sasvim sigurno, samo kroz investicije u sajamske delatnosti i prateće sadržaje Sajam može da nastavi da bude profitabilno preduzeće", kazao je Ćirić i dodao da je još rano govoriti o načinima investiranja u Sajam u narednom periodu.

Ćirić je naveo i da se u podržavljenje firmi ide, pre svega, zbog toga što važeći propisi ne predviđaju postojanje društvene svojine u Srbiji.

"Veoma mali broj preduzeća je podržavljen", rekao je on i dodao da je, uglavnom, reč o preduzećima gde nije uspela privatizacija i gde, prema slovu zakona, društvena svojina ne može da opstane.

Konzorcijum "Verano"-"Rimini" odustao je juče od kupovine "Beogradskog sajma", jer nije spreman da poveća ponuđenu cenu na 40 miliona evra za kapital Sajma.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image