• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MESEČNE REŽIJE 30 EVRA, A KUĆA NADOMAK BEOGRADA: Ovo mesto postaje veći HIT od Zlatibora, a cene su znatno niže

Autor Marija Ivetić

Kosmaj sve više privlači turiste i nudi brojne pogodnosti.

 vikendice kosmaj kuca plac planina pored beograda Izvor: MONDO/Nataša Petrović/Sasomange

Posle Avale, Kosmaj je druga najniža planina u našoj zemlji, sa svega 626 metara nadmorske visine. Sama planina ima dosta turističkih zanimljivosti, a ovaj put se fokusiramo na kuće koje se prodaju ili iznajmljuju
Kosmaj planina panorama.

Pre nekoliko dana krenulo je proleće, a sa tim i jača potreba za begom iz grada, odnosno nalaženjem mira negde u prirodi. Prvo što gotovo svima pada na pamet jeste vikendica sa dvorištem, bilo za prodaju ili rentiranje.

Znamo koliko su popularne planine poput Zlatibora, Kopaonika, Tare, Stare planine, Divčibara, Zlatara, a čini se da su godinama unazad pomalo zapostavljene neke druge kao što je Kosmaj. Doduše, oni koji su odrasli u tom predelu ili žive u Beogradu, dobro poznaju sve njegove čari.

Kosmaj se nalazi na samo 50 kilometara od naše prestonice, što ga čini idealnim za jednodnevni izlet, ali i za pokretanje raznih vrsta biznisa: pre svega u domenu ugostiteljstva i turizma. 

Možda će vas zanimati

Okolo Kosmaja ima vrlo otmenih kuća, a posebnu pažnju privukla je kuća iz luks kategorije (novogradnja), od skoro 120 m2, i na 16 ari placa. U oglasu je naznačeno da su mesečne režije 30-ak evra, a kuća se prodaje za blizu 90.000 evra, što znači je cena po kvadratu prešla 700 evra.

Ipak, za prosečnu kuću podno Kosmaja potrebno je izdvojiti oko 400 do 600 evra. Primera radi, klasične planinske vikendice na Zlatiboru sada vrede oko 50.000 evra, pa naviše, za optimalnih 50-55 metara kvadratnih.

Mimo prodaje kuća, lokalci sve više prodaju i same placeve, jer je i za njima porasla potražnja u prethodnoj godini. Takođe, izdaju se i vikendice, posebno onima koji žive i rade u užurbanom gradu kakav je Beograd, i željni su mira u prirodi.

Ako, recimo, planirate da iskoristite vikend oko 1. maja van grada, cene vila i kuća su sledeće: za termin od petka do nedelje, za dve odrasle osobe, cifre su od 13.000 pa do nekih 30.000 dinara. Sve zavisi koji nivo smeštaja odaberete. 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(Mondo/Telegraf)

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Miroslav

Pedeset hiljada evra košta i stan od 50 kvm i Mirijevu. Gledano sa aspekta boljeg ulaganja koje se više isplati, bolje kupiti stan. Tako da ispada da na Kosmaju nekretnina i nije tako jeftina kako se čini.

Zv

@Miroslav Pre cu stici do centra sa Kosmaj, nego iz Mirijeva, ko jos kupuje stanove, ljudi su vraćaju prirodi, muka im je od gužve, buke, zagađenja, nevaspitanih komšija, kriminala, bahacenja na svakom cosku

amos da kažem

@Miroslav Stanovi su preskupi, uglavnom su neuknjižene zgrade sa dosta garaža i podruma pretvorenih u stanove i podstanara koji ne vode previše računa, čast izuzecima, o zgradi a ni okolini. A ni Kosmaj nije pola sata vožnje od Beograda, čak ni ako imate svoj auto. Precenjene su nekretnine i u okolini i u samom gradu. Ipak, ko voli - i može - puno sreće.

special image