• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fijat ima projekte za 15 fabrika u Kragujevcu

Italijanski Fijat je predao Ministarstvu ekonomije Srbije projekte za izgradnju 14 fabrika za proizvodnju automobilskih delova i fabrike autobusa u Kragujevcu.

Italijanski Fijat je predao Ministarstvu ekonomije Srbije projekte za izgradnju 14 fabrika za proizvodnju automobilskih delova i fabrike autobusa u Kragujevcu, objavio je nedeljnik "Kragujevačke".

Kragujevački nedeljnik je naveo da ta dokumetnacija za izgradnju pogona u industrijskoj zoni Korman poje, nadomak Kragujevca, ukupne vrednosti 240 miliona evra, prethodnica je biznis plana kompanije Fijat automobili Srbije.

Prema dostavljenim planovima, navodi list, na parceli od 35 hektara biće izgrađeni pogoni 14 italijanskih firmi koje će biti deo prateće industrije kompanije Fijat automobili Srbija.

Na susednoj parceli od 20 do 25 hektara Iveko, (Iveco) koji posluje u sastavu Fijat grupe, podići će fabriku za proizvodnju autobusa.

Projekti, koji su dostavljeni i Agenciji za privatizaciju Srbije, sadrže detaljne nacrte pogona sa pratećom komunalnom, energetskom i ostalom infrastrukturom.

Srbija i Fijat su 28. septembra 2008. godine potpisali ugovor o zajedničkom ulaganju u kragujevačku Zastavu, a zajedničko preduzeće italijanske kompanije i Vlade Srbije, pod nazivom Fijat automobili Srbija, osnovano je 14. oktobra.

Ugovorom je predviđeno da ukupan udeo Fijata bude 200 miliona evra u novcu, dok ulog Srbije iznosi 50 miliona evra u novcu i 50 miliona evra u stvarima i pravima.

U fabrici se proizvodi "punto", a planirano je da zajedničko preduzeće postane i jedini proizvođač jednog novog Fijatovog modela za tržište EU, za šta će bi trebalo da bude instaliran pogon kapaciteta proizvodnje 200.000 vozila godišnje.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image