• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SUTRA ISTIČE ROK! Poslednji dan da se prijavite za POMOĆ, uplata sledi u aprilu

Autor Marija Ivetić

Rok za podnošenje izjave o prihvatanju pomoći iz budžeta privrednicima ističe sutra, 31. marta.

Poreska uprava Srbije podsetila je danas privredne subjekte koji žele pomoć iz budžeta radi otklanjanja posledica pandemije bolesti COVID-19 da 31. marta ove godine ističe rok za podnošenje izjave o prihvatanju te finansijske podrške. 

"U skladu sa Uredbom o utvrđivanju Programa direktnih davanja iz budžeta Srbije, 31. marta 2021. godine ističe rok za podnošenje izjave o prihvatanju pomoći i obrasca PPP-PD za obračunski period februar 2021. godine", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će uplata biti izvršena u aprilu.

Ističe se da privredni subjekti koji u propisanom roku ne popune posebnu izjavu na portalu Poreske uprave neće ostvariti pravo na direktna davanja bez obzira na to da li je podnet obrazac PPP-PD za obračunski period februar 2021. godine.

Možda će vas zanimati

Poreska uprava je navela da privrednim subjektima, koji ne podnose obrazac PPP-PD, odnosno koji nemaju zaposlene i nisu preduzetnici, odnosno preduzetnici poljoprivrednici koji su se opredelili za isplatu lične zarade, direktna davanja se isplaćuju bez davanja izjave o prihvatanju isplate direktnih davanja u rokovima i na način propisan Programom.

Više informacija, poreski obveznici mogu naći na sajtu Poreske uprave, a mogu se obratiti i Kontakt centru na brojeve telefona 0700-700 007 i 011-33 10 111, kao i neposredno na šalterima "Vaš poreznik" u 37 filijala širom Srbije.

Vlada Srbije je u februaru 2021. godine donela odluku da iz budžeta pomogne preduzetnike, mikro, mala, srednja i velika preduzeća isplatom tri polovine minimalne zarade, a prva isplata je 8. aprila i odnosi se na mesec mart, a posle toga slede uplate u maju i junu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(Mondo/Agencije)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image