• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Akcionari blokirali autobusku stanicu

Udruženje manjinskih akcinara atosaobraćajnog preduzeća "Jugoprevoz" iz Jagodine zauzelo je autobusku stanicu i blokiralo ulaze autobusima i putnicima.

Udruženje manjinskih akcinara atosaobraćajnog preduzeća "Jugoprevoz" iz Jagodine zauzelo je autobusku stanicu i blokiralo ulaze autobusima i putnicima.

Oni zahtevaju isplatu ličnih dohodaka i uplatu penzionog i socijalnog osiguranja za 335 svojih članova koji su sporazumno napustili firmu uz socijalni program.

Zbog protesta, koji su manjinski akcionari najavili u petak, autobusi od jutros staju ispred autobuske stanice, gde ih čekaju putnici među kojima ima i male dece.

Predsednik Skupštine Udruženja manjinskih akcionara Milan Bogičević izjavio je Tanjugu da u petak nije postignut dogovor oko isplata zarada akcionarima sa direktorom "Jugoprevoza" Petrom Petrovićem.

On je rekao da su se mali akcionari danas okupili sa istim zahtevima, ali i da su konstituisali novu skupštinu i novi upravni odbor.

"Sa zvaničnim zapisnikom o konstituisanju ovih organa idemo u firmu gde ćemo zatražiti smenu rukovodstva, koje je nelegalno", rekao je Bogičević.

On je rekao da će njihov advokat pregovarati sa rukovodstvom, a ako zahtevi ne budu ispunjeni, autobuska stanica će ostati blokirana, a radnici će blokirati i ulaz Upravne zgrade.

"Jugoprervoz", čiji je tekući račun blokiran od 2004. godine, zakupilo je privatno preduzeće "Eurolin" iz Paraćina, a "Jugoprevoz" malim akcionarima, prema izjavi Bogičevića duguje od 600.000 do 900.000 dinara, po radniku.

Po sporazumu novac je trebalo da bude isplaćen do kraja 2007. godine.

"Jugoprevoz", nekada jedno od najvećih autoprevozničkih preduzeća u bivšoj Jugoslaviji, sada je u jadnom stanju.

Nekoliko desetina ogoljenih autobusa stoji u krugu, a mali akcionari tvrde da ih rukovodstvo prodaje "na kilo".

Zbog blokada Autobuske stanice, problem ima i lokalno autosaobraćajno preduzeće "Zoran Rajzen", koje svojim autobusima ne može da priđe parkiralištu uz stanicu, pa putnike prima u susednoj ulici.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image