• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pad industrijske proizvodnje

Industrijska proizvodnja u Srbiji manja je za 14,1 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine, a 12 odsto u odnosu na prosek 2008. godine, saopštila je Privredna komora Srbije

Industrijska proizvodnja u Srbiji manja je za 14,1 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine, a 12 odsto u odnosu na prosek 2008. godine, saopštila je Privredna komora Srbije (PKS).

Prema podacima Centra za naučno istraživački rad PKS, industrijska proizvodnja u Srbiji u junu 2009. godine bila je manja za 14,1 odsto u odnosu na jun prošle godine, a za 12 odsto je manja od prošlogodišnjeg proseka.

Od početka godine do kraja juna, u odnosu na isti period prošle godine ostvaren je pad proizvodnje za 17,4 odsto.

Obim industrijske proizvodnje u junu 2009. godine u odnosu na isti mesec prošle godine beleži pad kod 22 oblasti i rast kod sedam oblasti, navodi se u saopštenju.

Posmatrano po sektorima, u junu ove godine, u odnosu na isti mesec prošle, sektor prerađivačke industrije zabeležio je pad od 19,9 odsto, sektor vađenja ruda i kamena imao je pad od 5,7 odsto, dok je sektor proizvodnje i distribucija električne energije, gasa i vode ostvario rast proizvodnje od 13,4 odsto.

Kako je navedeno, najveći uticaj na pad industrijske proizvodnje u junu imale su proizvodnja osnovnih metala, proizvodnja hemikalija i hemijskih proizvoda, proizvodnja nameštaja, prehrambenih proizvoda i proizvoda od gume i plastike.

Najveći pad industrijske proizvodnje u prvih šest meseci ove godine u odnosu na prošlu imale su proizvodnja osnovnih metala, hemikalija i hemijskih proizvoda, prehrambenih artikala, nameštaja, kao i motornih vozila i prikolica, dodaje se u saopštenju PKS.

(FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image