• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mrkonjić na Koridoru X: Brže malo! (VIDEO)

Ministar za infrastrukturu nije zadovoljan brzinom izgradnje autoputa na Evropskom koridoru X, između Novog Sada i Subotice.

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić izjavio je u sredu da nije zadovoljan brzinom izgradnje autoputa na Evropskom koridoru X, između Novog Sada i Subotice.

On je tokom obilaska radova na dve deonice od po 10 kilometara autoputa Horgoš-Novi Sad, kazao novinarima da radovi moraju biti ubrzani i završeni u roku, do kraja novembra.

Predstavnici izvođača radova, Preduzeća za puteve Beograd i Putevi Užice, kazali su da radovi za sada kasne deset dana zbog kiše, ali da će biti završeni na vreme.

Mrkonjić nije želeo da prihvati opravdanje investitora da radovi kasne zbog obilnih kiša i zatražio je od njih da i pre roka završe te deonice.



Ministarka za Nacionalni investicioni plan (NIP) Srbije Verica Kalanović kazala je da će predstavnici Vlade Srbije i dalje obilaziti radove i kontrolisati ono u šta se ulaže novac poreskih obveznika.

Ministri su ukazali da radovi kasne i da za 100 dana od početka izgradnje nije urađeno 35 odsto radova predviđenih ugovorom.

Kalanović je navela da su ta dva projekta bitna za izvođače za koje mogu biti "ulaznica za veće radove".

Naglasivši da država izvršava svoje obaveze i da su pare obezbeđene, ministarka je rekla da i izvođači moraju da poštuju svoje obaveze, a to su kvalitet, rokovi i standardi predviđeni ugovorom.

"U narednih nekoliko meseci pred nama su radovi u vrednosti od 200 miliona evra i u zavisnosti od toga, kako se izvođači sada pokažu, imaće preporuku za naredne poslove", kazala je Kalanović.



Izgradnja dve deonice leve trake autopututa Horgoš-Novi Sad, vrednosti 1,36 milijardi dinara počela je 10. maja. Deonica autoputa od Horgoša do Novog Sada je dugačka 108 kilometara.

Panevropski Koridor X počinje kod Salcburga u Austriji, i, preko Ljubljane, Zagreba, Beograda, Niša i Skoplja, stiže do Soluna.

Kroz Srbiju prolaze i dva kraka koridora od Budimpešte preko Novog Sada do Beograda (krak B) i od Niša preko Pirota i Dimitrovgrada do Sofije (krak C).

Ukupna dužina Koridora 10 kroz Srbiju je 835 kilometara, a za završetak drumskog dela te saobraćajnice potrebno je oko 1,7 milijardi evra.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image