• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tender za izgradnju obilaznice

Preduzeće "Koridor 10" objavilo je danas javni poziv za dostavljanje ponuda za izgradnju autoputa od obilaznice Dimitrovgrada do graničnog prelaza, ukupne dužine 8,67 kilometara.

Preduzeće "Koridor 10" objavilo je danas javni poziv za dostavljanje ponuda za izgradnju autoputa od obilaznice Dimitrovgrada do graničnog prelaza, ukupne dužine 8,67 kilometara.

Zainteresovane firme ponude treba da dostave do 22. oktobra, kada će i biti otvorene.

Deonica za koju je raspisan tender sastoji se iz tri dela - obilaznica Dimitrovgrada do graničnog prelaza, uključujući i petlju, ukupne dužine 5,8 kilometara, a rok za izgradnju je 720 dana.

Sledeći deo su mostovi na obilaznici Dimitrovgrada, odnosno sedam mostova dužine od 20 do 500 metara i raposna 30 do 35 metara, a rok za izgradnju je, takođe, 720 dana.

Treći deo predviđen za gradnju u okviru te deonice su tuneli Progon i Pržojna Padina, na obilaznici Dimitrovgrada, od kojih svaki ima dve tunelske cevi i po dve saobraćajne trake, ukupne dužine 1,7 kilometara, a rok za izgradnju je 900 dana.

Ponuđači mogu da dostave ponude za izgradnju jednog ili više delova planirane deonice, odnosno LOT-ova, a sve ponude moraju da sadrže garanciju od 700.000 evra za svaki LOT, ili zbirni iznos ukoliko se daju za više LOT-ova.

Republika Srbija je polovinom jula sklopila sporazum o kreditu sa Svetskom bankom od 275,2 miliona evra za finansiranje izgradnje autoputa na Koridoru 10, i deo sredstava biće iskorišćen za izgradnju navedene deonice Dimitrovgrad obilaznica - granični prelaz na jugoistoku Srbije.

Postupak nabavke biće sproveden u skladu sa procedurama Svetske banke.

Projekat koji finansira Svetska banka ima četiri komponente - izgradnju dve sekcije autoputa M1 prema Makedoniji, u dužini od 31,6 kilometara između Grabovnice i Grdelice (5,6 km), i između Vladičinog Hana i Donjih Neredovaca (26,4 km), zatim deonice autoputa M1 ka Bugarskoj od Niša do Dimitrovgrada, kao i izgradnju 8,67 km autoputa oko Dimitrovgrada.

Kako su ranije izjavili predstavnici vlade, Svetska banka je odobrila da se međunarodni tender raspiše po skraćenoj proceduri, što znači da nema pretkvalifikacionog postupka.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image