• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MMF: Tražimo reforme

Stalni predstavnik Misije MMF Bogdan Lisovolik izjavio je nedeljniku NIN da MMF od Srbije očekuje suštinsko, sveobuhvatno i izbalansirano prilagođavanje, usredsređeno na srednjoročnu realizaciju troškova i na reforme.

Stalni predstavnik Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Bogdan Lisovolik izjavio je nedeljniku NIN da MMF od Srbije očekuje suštinsko, sveobuhvatno i izbalansirano prilagođavanje, usredsređeno na srednjoročnu realizaciju troškova i na reforme.

"To bi trebalo da podrazumeva sve oblasti javne potrošnje. Takve mere, zasnovane na dobro osmišljenom povećanju efikasnosti, zameniće ad hok korake, kakvo je nominalno zamrzavanje", rekao je Lisovolik.

On je dodao da će se efekti sektorskih reformi u pravcu smanjenja troškova osetiti tek posle izvesnog vremena, pa postoji potreba za dodatnim merama koje će imati trenutni efekat na povećanje kredibilnosti.

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je da Srbija u razgovore sa MMF-om ne ulazi sa predlogom da se povećava PDV ili porez na plate građana.

"Ova Vlada ima drugačiju platformu i krenuće od svog dvorišta, a to znači da će naš predlog predviđati potpunu reformu državne uprave odnosno celokupnog javnog sektora", ističe prvi čovek Vlade Srbije.

Misija MMF dolazi u Beograd 24. avgusta na razgovore sa predstavnicima Vlade Srbije u okviru druge revizije "stend baj" aranžmana

(FoNet/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image