• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve pare dadosmo na hranu

Prosečna neto zarada u Srbiji u junu bila je 31.786 dinara, dok su prosečni izdaci za ličnu potrošnju domaćinstava u Srbiji prošle godine iznosili 40.100 dinara, od čega je skoro polovina odlazila na hranu.

Prosečna neto zarada u Srbiji u junu bila je 31.786 dinara, dok su prosečni izdaci za ličnu potrošnju domaćinstava u Srbiji prošle godine iznosili 40.100 dinara, od čega je skoro polovina odlazila na hranu, objavila je danas Privredna komora Srbije.

Udeo izdataka za hranu u potrošnji domaćinstava bio je 41,3 odsto, a učešće izdataka za alkoholna pića i duvan bilo je 4,5 odsto.

Zapažaju se izvesna i veoma skromna pozitivna kretanja, koja se ogledaju u postepenom, relativnom smanjenju udela troškova hrane i stanovanja u ukupnim rashodima domaćinstva, navela je PKS.

Potrošnja osnovnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u Srbiji, prikazana po članu domaćinstva, još značajno zaostaje za potrošnjom u razvijenim zemljama Evrope.

Prosečna neto zarada u junu nominalno je bila veća za 2,2 odsto nego majska zarada, a realno za 2,1 odsto.

Prosečna neto zarada isplaćena u periodu januar - jun nominalno je veća za 11,3 odsto, a realno za 2,2 odsto u odnosu na isti period prošle godine, piše časopis Konjunkturni trendovi, koji izdaje Centar PKS za naučnoistraživački rad.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image