• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Vranju kilo jabuka ko osam u Kraljevu

Cene namirnica u prvoj polovini avgusta značajno su se razlikovale u Srbiji, pa su stanovnici Kraljeva za kilogram jabuka plaćali 20 dinara, dok je isto voće u Vranju koštalo 160 dinara.

Cene namirnica u prvoj polovini avgusta značajno su se razlikovale u Srbiji, pa su stanovnici Kraljeva za kilogram jabuka plaćali 20 dinara, dok je isto voće u Vranju koštalo 160 dinara, pokazuju najnoviji podaci Republičkog zavoda za statistiku.

Cena kilograma krompira kretala se od 15 dinara u Zrenjaninu do 50 dinara u Užicu, Šapcu i Zrenjaninu, dok je pasulj koštao od 120 dinara u Vranju do 277,90 dinara u Kragujevcu.

Stari crni luk bio je najjeftiniji u Zrenjaninu gde je koštao 25 dinara, a najskuplji u Novom Pazaru gde je koštao 70 dinara po kilogramu. Cena slatkog kupusa iznosila je od 9,90 dinara u Subotici do 30 dinara u Beogradu, Negotinu, Kraljevu, Valjevu, Vranju i Užicu.

Beograđani su za kilogram boranije plaćali 80 dinara, a Leskovčani 30 dinara, svež krastavac je koštao od 20 dinara u Zaječaru, Kragujevcu, Kraljevu, Nišu, Smederevu, Šapcu i Sremskoj Mitrovici do 40 dinara u Beogradu, Negotinu, Užicu i Pančevu.

Kilogram sveže paprike koštao je od 25 dinara u Sremskoj Mitrovici do 60 dinara u Nišu, Užicu i Subotici, paradajz je koštao od 30 dinara u Zaječaru, Kragujevcu, Leskovcu, Negotinu, Smederevu, Novom Sadu, Zrenjaninu i Sremskoj Mitrovici do 60 dinara u Šapcu.

Cena lubenice kretala se od osam dinara u Sremskoj Mitrovici do 15 dinara u Beogradu, Valjevu, Vranju, Zaječaru, Smederevu, Užicu, Novom Sadu i Pančevu.

Razlike u cenama bile su prisutne i kod voća, pa je tako kilogram limuna koštao od 80 dinara u Novom Pazaru do 150 dinara u Beogradu i Zrenjaninu, kilogram banana od 60 dinara u Užicu do 130 dinara u Zrenjaninu.

Šljive za jelo bile su najjeftinije u Valjevu, Kragujevcu, Leskovcu, Negotinu, Nišu, Sremskoj Mitrovici i Subote gde su koštale 30 dinara, a najskuplje u Beogradu i Novom Pazaru gde je njihova cena iznosila 50 dinara.

Breskve su koštale od 25 dinara u Smederevu do 70 dinara u Zaječaru, a cena kilograma očišćenih oraha iznosila je od 300 dinara u Sremskoj Mitrovici do 797 dinara u Zaječaru.

Kokošje jaje je koštalo od pet dinara u Smederevu i Nišu do 13,60 dinara u Pančevu, a cena litra mleka u tetrapaku bila je od 57 dinara u Šapcu do 80 dinara u Novom Pazaru.

Domaći sir je bio najjeftiniji u Kraljevu, gde je kilogram koštao 120 dinara, a najskuplji u Novom Pazaru - 400 dinara, a kajmak je koštao od 350 dinara u Kraljevu do 700 dinara u Vranju i Zrenjaninu.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image