• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Pomoravlju traže 799 pripravnika

U Jagodini 563 poslodavca sa područja šest opština Pomoravskog okruga traže 799 pripravnika.

Na konkurs za poslodavce za dodelu subvencija za zapošljavanje i stručno osposobljavanje 10.000 pripravnika u Srbiji, Filijali nacionalne službe za zapošljavanje u Jagodini zahtev su predala 563 poslodavca sa područja šest opština Pomoravskog okruga, koji traže 799 pripravnika.

"Doneta je odluka o zapošljavanju 494 pripravnika i zaključeno 494 ugovora o finansiranju", rekla je portparol Filijale Smiljana Krstić, napominjući da je reč o programu vlade za zapošljavanje mladih "Prva šansa".

Za ove namene na nivou Filijale Jagodina odobreno je 89.134.932 dinara, istakla je ona i napomenula da je "u toku redovna uplata refundacija po podnetim zahtevima poslodavaca".

Krstićeva je potsetila da je reč o zasnivanju radnog odnosa sa pripravnicima na određeno vreme, a poslodavac ostvaruje pravo na subvenciju za pripravnika u iznosu 20.000, 18.000 i 16.000 dinara mesečno, zavisno od stepane stručne spreme pripravnika.

Ona je istakla da je tokom jula sprovedena predselekcija za zapošljavanje radnika prema odluci za javne radove od interesa za Republiku Srbiju, za 2009. godinu.

Po 23 projekta javnih radova u Pomoravskog okruga zaposleno je 446 radnika i za to je angažovano 70.448.802 dinara, rekla je Krstićeva i napomenula da je obavljena prva isplata zarada radnicima na javnim radovima.

Ona je napomenula da je u Pomoravskom okrugu na evidenciji nezaposlenih 27.908 radnika, 431 manje nego prošlog meseca, a deficitarna zanimanja su tehnolozi zaštite bilja i animalnih proizvoda, diplomirani građevinski inženjeri, arhitekte, farmaceuti, mašinski inženjeri.

Deficitarni su profesori matematike, fizike, informatike, nemačkog, francuskog i ruskog jezika, farmaceutski tehničari, računovođe, kozmetičari, stolari, armirači, zavarivači - rezači, elektrozavarivači, elektroničari, mlekari, mesari, zidari i tesari.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image