• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MINISTAR OTKRIO KAD LEŽE NOVAC NA RAČUN GRAĐANA: Ko će sve dobiti i ko NE MORA da se prijavljuje za novac!

Autor Tamara Jovanović

Siniša Mali otkrio je sve detalje o novčanoj pomoći.

 novac pomoc drzave kako da se prijavim detalji sinisa mali Izvor: TV Prva/screenshot

Ministar finansija Siniša Mali otkrio je sve o paketima državne pomoći, na koji način mogu građani da se prijave, kao i kome će novac na račun leći bez prethodne prijave. 

Mali je gostujući na TV "Prva" rekao da, sa tom podrškom, i planiranim investicijama u zdravstvo i infrastrukturu, Srbija pokazuje da je stabilna država, da ima jasan cilj da pomogne građanima i privredi i da zadrži makroekonomsku stabilnost.

Možda će vas zanimati

"Idemo sa rebalansom budžeta. Prošle godine smo imali dva paketa vredna skoro šest milijardi evra, a ovaj paket je vredan još oko dve milijarde evra. Da se zna, to je 17,2 odsto našeg BDP-a za pomoć građanima i za ublažavanje posledica nastalih koronom", istakao je Mali.

On je dodao da će novčana pomoć biti isplaćena i građanima na Kosovu i Metohiji.

"Novčana pomoć od 100 evra sleduje i svim našim sunarodnicima na Kosovu, a po 200 evra dobiće svi koji su nezaposleni. Nema potrebe da se prijavljuju, sa uplatom idemo preko Kancelarije za KiM. Oni će dobiti novac u maju. Tada idemo i sa 30 evra za sve punoletne građane koji su se prijavili.

Internet stranicu trezora otvaramo 28. aprila za sve koji hoće da prime 30 plus 30 evra. Prvih 30 evra uplaćujemo u maju, drugih 30 u novembru, penzioneri i oni koji primaju socijalnu pomoć ne treba da se prijavljuju. Dakle, idemo kao prošle godine" rekao je ministar finansija.

Izvor: TV Prva / screenshot

Siniša Mali je otkrio i da će svi koji su u četvrtak bili evidentirani na Birou za nezaposlene u junu dobiti 60 evra, a dobiće i dve dodatne pune minimalne zarade, što je oko 250 evra, po 500 evra, kao i da je država spremna da pomogne svima.

"Ogroman paket pomoći je u pitanju, pokrili smo i najugroženije sektore, našu privredu u celini. Želimo da pokažemo da je država i dalje tu, nemamo problem da obezbedimo ova sredstva, već hoćemo da podignemo nivo optimizma, da vide da je država tu.

Važno je da napomenem da je Srbija imala jedan od najmanjih padova BDP-a u Evropi, održali smo makroekonomsku stabilnost i sa ovom trećom pomoći ne prelazimo učešće 60 odsto javnog duga u BDP-u. Ne igramo se sa našom ekonomijom", rekao je on.

Da podsetimo, prijava građana za ranije najavljenu pomoć države počeće 28. aprila preko sajta Uprave za trezor i trajaće do 15. maja. Istovremeno, od petog maja prijave će biti moguće i preko kol-centra.

(Mondo)

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 61

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Prekipelo

Mislis nase pare,posto ste podigli cene svega I izmislili dodatne poreze I takse,da banke naplacuju ono sto do sada nisu,posto jedan covek kaze da nisu bili izbori prosle godine kada ste delili po 100 eura,gde je pre istih sve pusteno I pobedjena korona,a sutradan posle istih opet ogranicenja,ma mozete vi nama deliti kao pomoc, mislim nase pare,a mnogo vise uzimati,davati firmama od koje radnici ne vide ni dinar,kao povecane plate,a iste,cak I manje,ljudi sa skoro 20 godina staza rade kao sezonci,neki I pred penziju produzuju ugovore,pogorsavate uslove za penziju,ma nece vam ova kao fol kupovina bas proci kao do sada,vidim da su I nepismeni poceli po malo da kontaju!

...

Ko dobija dva minimalaca? Ovi sa biroa?

Juzni

@... Tako su rekli u tekstu...ali prvi put cujem za to...mislim da je greska

special image