• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U septembru 2.200 "punta"

U fabrici "Zastava automobili" u Kragujevcu nastavljena je montaža "punta", a planom za septembar predviđeno je montiranje 2.200 tih vozila.

U fabrici "Zastava automobili" u Kragujevcu danas je nastavljena montaža "punta", koja je bila prekinuta na dve sedmice zbog odlaska radnika na kolektivni godišnji odmor, a planom za septembar predviđeno je montiranje 2.200 tih vozila, izjavio je generalni direktor Grupe "Zastava vozila" Zoran Radojević.

Radojević je naglasio da je u Fabrici automobila urađen remont, kao i "da su najveći zahvati izvršeni u pogonima Lakirnice i Montaže", ali i istakao da se trenutno radi i na instalacijama za grejanje, kako bi radnici posle više od jedne decenije radili u zagrejanim halama.

Prema njegovim rečima, popravku instalacija za grejanje finansira novoformirano srpsko-italijansko društvo "Fijat automobili Srbija".

"Od kraja marta, kada je u pogonima 'Zastave' počelo montiranje 'punta' do danas je sklopljeno 6.800 tih vozila i ono što je najvažnije prodaja prati proizvodnju", rekao je Radojević.

Ocenjujući "da prodaja 'punta' ide dobro i da raste", Radojević je kazao "da tome doprinose i državne subvencije za zamenu starog automobila za novi, ali i kamatna politika banaka".

Radojević tvrdi i "da sve ide po planu kako je i predviđeno strateškim ugovorom između Fijata i države Srbije o zajedničkom ulaganju u Zastavu, a da je, zbog svetske ekonomske krize, jedino prolongiran rok za proizvodnju novog modela automoila.

Generalni direktor "Zastave" tvrdi da u toj fabrici nemaju konkretne podatke o tome da je Fijat dostavio projekte za izgradnju 15 pogona za potrebe njegovih kooperanata".

"Mi u Zastavi te podatke nemamo, ali pretpostavljam da postoje određeni nacrti koji to definišu. To je sasvim izvesno, jer izgradnja pogona za kooperante i plan o tome postoji i on je deo strateškog ugovora između države i Fijata, i tu ništa nije posebno novo i eksluzivno", rekao je Radojević.

Naglašavajući "da je Korman polje na fabričkom zemljištu i da je spremno za nove proizvodne pogone", Radojević je dodao "da još nije poznata struktura Fijatovih kooperanata koji na toj lokaciji treba da grade pogone za proizvodnju delova za automobile".

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image