• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvetković:MMF ne insistira na povećanju PDV-a

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas da Međunarodni monetarni fond ne insistira na povećanju poreza na dodatu vrednost kao meri za smanjenje deficita u budžetu Srbije.

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas da Međunarodni monetarni fond (MMF) ne insistira na povećanju poreza na dodatu vrednost (PDV) kao meri za smanjenje deficita u budžetu Srbije. Sa delegacijom MMF u utorak se sastao potpredsednik Vlade Jovan Krkobabić.

"Pogrešna je interpertacija da MMF insistira isključivo na povećanju PDV-a", kazao je Cvetković novinarima na otvaranju radova na magistralnom putu Kragujevac-Batočina.

Premijer je naveo da će na tehničkom nivou razgovora sa Misijom MMF biti utvrđeni elementi na koji način će biti smanjen deficit budžeta koji nastaje zbog nedostatka prihoda u ovoj godini.

"Pozicija Vlade Srbije je da se ne ide na povećanje opterećenja privrede i stanovništa novim troškovima, pa će se razmatrati sve moguće opcije u tom pogledu", kazao je Cvetković.

On je naveo da će MMF u Srbiji boraviti još nedelju dana.

"Ubeđen sam da ćemo uspeti da na obostrano zadovoljsto postignemo dogovor pre njihovog odlaska, koji se planira u sledeću sredu, 2. septembra,", kazao je Cvetković.



Misija MMF saglasila se u razgovoru sa potpredsednikom Vlade Srbije Jovanom Krkobabićem da se ne smanjuju penzije i podržala planirane reforme penzijskog sistema, saopšteno je iz kabineta Krkobabića.

U razgovoru je, kako je navedeno, zaključeno da je ekonomska kriza u Srbiji prošla svoj maksimum, ali da će se oporavak produžiti i na 2010. godinu.

Krkobabić je istakao da su penzioneri podneli svoj deo tereta krize i založio se da se, posle prvih znakova oporavka ekonomije zemlje, nađe način za podršku penzionerima.

U kabinetu potpredsednika Vlade Beti je potvrđeno da je on bio zadovoljan rezultatom razgovora sa delegacijom MMF-a koju je predvodio Albert Jeger, pre svega zbog podrške zalaganju da se reformom penzijskog sistema nađe najbolje rešenje za popravljanje standarda penzionera.

Ragovoru su prisustvovali i predstavnici Ministarstva rada i socijalne politike, koji su na čelu tima koji priprema reformu penzijskog sistema.

Misija MMF započela je u ponedeljak posetu Srbiju u okviru koje će sa predstavnicima Vlade Srbije razgovarati o ispunjavanju uslova iz kreditnog aranžmana od 2,9 milijardi evra.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image