• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gradi se put Kragujevac-Batočina (VIDEO)

Otvoreni su radovi na izgradnji druge deonice magistralnog puta Kragujevac – Batočina, u dužini od 4,6 kilometara.

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković i ministarka za Nacionalni investicioni plan (NIP) Verica Kalanović otvorili su danas radove na izgradnji druge deonice magistralnog puta Kragujevac – Batočina, u dužini od 4,6 kilometara.

Otvarajući radove na novoj deonici, Cvetković je rekao da je izgradnja infrastrukture jedan od osnovnih prioriteta Vlade Srbije, navodeći da se time otvaraju nova radna mesta, povećava bruto proizvod i atraktivnost za strane i domaće investitore.

Izgradnja ovoga puta, iako formalno vezana za podsticaj razvoja automobilske industrije, ima daleko širi značaj i veoma će doprineti razvoju Kragujevca i okolnih naselja, istakao je Cvetković.

Izgradnja magistralnog puta koji će povezati Kragujevac sa Koridorom 10, finansira se sredstvima NIP, a vrednost radova je 553,4 miliona dinara.

Magistralni put Kragujevac – Batočina dužine 24,5 kilometara treba da bude završen do 2011. godine, a kada ova deonica bude gotova, radovi će biti nastavljeni na preostalih 15 kilometara na teritorijama opština Batočina i Lapovo.



Verica Kalanović rekla je da Kragujevac, kao četvrti grad po veličini u Srbiji, još nema adekvatnu vezu ni sa Kooridorom 10 ni sa velikim centrima u Srbiji i Evropi, navodeći da je zbog toga izgradnja ovog puta od velikog značaja za Kragujevac i Šumadiju.

Ovo je način da se kroz razvoj infrastrukture utiče na brži razvoj Srbije. Nema privrednog i ekonomskog razvoja bez razvoja infrastrukture. Ovaj put je velika kapija Šumadije sa svim njenim potencijalima i to je projekat koji će uticati na razvoj Kragujevca i Šumadije, ocenila je Kalanović

Nastavku radova na magistralnom putu Kragujevac – Batočina prisustvovali su gradonačelnik Kragujeva Veroljub Stevanović i predsednik UO kompanije Fiat automobili Srbija Đovani De Filipis.

(FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image