• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MMF traži racionalizaciju obrazovnog sistema

MMF traži od Ministarstva prosvete racionalizaciju obrazovnog sistema koja uključuje mrežu škola, optimalni broj odeljenja i optimalni broj zaposlenih u prosveti.

Predstavnici Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) zatražili su od Ministarstva prosvete racionalizaciju obrazovnog sistema koja uključuje mrežu škola, optimalni broj odeljenja i optimalni broj zaposlenih u prosveti.

Predstavnici MMF-a su ocenili i da su mere racionalizacije koje Ministarstvo prosvete planira "u određenoj meri u skladu sa preporukama iz izveštaja međunarodnih organizacija o stanju obrazovanja u Srbiji", navedeno je u saopštenju Ministarstva posle razgovora sa predstvnicima MMF-a.

"Ministar prosvete Žarko Obradović ukazao je na niz specifičnosti obrazovnog sistema u Srbiji i na potrebu uvažavanja ekonomske situacije, a posebno na važnost obrazovanja za dalji razvoj Srbije i rast bruto društvenog proizvoda", saopštilo je Ministarstvo koje je razgovore ocenilo "dugim, sadržajnim i konstruktivnim".

Misija MMF-a počela je 24. avgusta drugu reviziju tekućeg stend baj (stand by) aranžmana sa Srbijom.

Odbor direktora MMF-a je 15. maja 2009. godine Srbiji odobrio kreditni stend baj aranžman do 2,9 milijardi evra, koji će trajati do aprila 2011. godine.

Srbija je do sada povukla prvu tranšu od oko 788 miliona evra, a povlačenje druge tranše zavisi od izveštaja Misije MMF-a o sprovođenju dogovorene ekonomske politike u Srbiji, posle završene revizije.

(Tanjug/na slici ministar prosvete i potpredsednik Vlade Jovan Krkobabić)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image