• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadić: Zakonom o potrošačima do EU

Predsednik Srbije Boris Tadić je izjavio da Predlog zakona o zaštiti potrošača u Srbiji ima "izuzetan značaj" za Srbiju u okviru njenih nastojanja da postane članica Evropske unije.

Predsednik Srbije Boris Tadić i evropski komesar za zaštitu potrošača Meglena Kuneva razgovarali su večeras u Beogradu o Predlogu zakona o zaštiti potrošača u Srbiji, koji će sutra biti predstavljen.

Tadić je, na konferenciji za novinare posle sastanka, rekao da taj zakon ima "izuzetan značaj" za Srbiju u okviru njenih nastojanja da postane članica Evropske unije.

Reč je o predlogu zakona koji su izradili Ministarstvo trgovine i usluga Srbije i ZAP projekat, koji finansira Evropska unija.

Tadić je izrazio nadu da će javna rasprava o tom predlogu zakona "dovesti do pozitivnih zaključaka", kao i da će taj predlog zakona biti usvojen.

"Kada građanin dobro zna šta plaća i kako da zaštiti svoj interes i kada mu država u tome pomaže onda je on zaštićen i siguran u društvu u kome živi, a kada ne zna šta plaća i ne može da zaštiti svoje interese onda ne postoji pravni poredak u toj državi", rekao je Tadić.

Kuneva je istakla da će Evropska unija pomoći Srbiji u evropskim integracijama. Kuneva je rekla i da će sutra o predlogu zakona o zaštiti potrošaca razgovarati s predstavnicima srpske vlade.

Predlog zakona o zaštiti potrošaca sutra će predstaviti ministar trgovine i usluga Srbije Slobodan Milosavljević, a pored Kuneve biće prisutna i direktorka Kancelarije Vlade Srbije za evropske integracije Milica Delević.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image