• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Objavljena odluka o prenosu akcija NIS-a

Odluka Vlade Srbije o prenosu akcija bez naknade građanima - nosiocima prava, zaposlenima i bivšim zaposlenima Naftne industrije Srbije Novi Sad objavljena je u najnovijem "Službenom glasniku".

Odluka Vlade Srbije o prenosu akcija bez naknade građanima - nosiocima prava, zaposlenima i bivšim zaposlenima Naftne industrije Srbije (NIS) Novi Sad objavljena je u najnovijem "Službenom glasniku".

Odlukom se određuje način ostvarivanja prava na prenos besplatnih akcija NIS-a na građane koji su upisani u evidenciju nosilaca prava kod Agencije za privatizaciju, na zaposlene i bivše zaposlene u NIS-u. Šta građani dalje treba da preduzmu, pročitajte OVDE.

Kapital za sticanje prava na prenos besplatnih akcija građana, koji su upisani u evidenciju nosilaca prava kod Agencije za privatizaciju, iznosi 15 odsto od osnovnog kapitala NIS-a, odnosno 24.459.060 akcija.

Kapital za sticanje prava na prenos besplatnih akcija zaposlenima i bivšim zaposlenima u NIS-u je najviše 4,34 odsto od procenjene tržišne vrednosti ukupnog kapitala NIS-a, odnosno 7.076.821 akcija.

Pravo na prenos akcija bez naknade NIS-a do dana stupanja na snagu ove odluke steklo je 4.798.615 nosilaca prava i 21.737 zaposlenih i bivših zaposlenih u NIS-u.

Ukupan broj akcija koje se prenose nosiocima prava je 23.993.075, a ukupan broj akcija koje se prenose zaposlenima i bivšim zaposlenima u NIS-u je 6.548.892.

Nominalna vrednost jedne akcije je 500 dinara, a svaki nosilac prava ostvaruje pravo na prenos pet akcija NIS-a bez naknade.

Odluka objavljena u "Službenom glasniku" od 31. avgusta narednog dana stupila je na snagu.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image