• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VAŽNA INFORMACIJA ZA SVE KOJI IMAJU DINA KARTICE: Oglasila se Narodna banka Srbije sa bitnim obaveštenjem!

Autor Aleksandar Nastevski

Nacionalna kartica jedina je kojom je moguće bez provizije izmiriti obaveze na šalterima Uprave za trezor Ministarstva finansija.

Više od polovine izdatih Dina platnih kartica izdata je sa čip tehnologijom. Narodna banka Srbije (NBS) navela je da je u toku zamena kartica sa magnetnim zapisom za nove bolje obezbeđene, koje se izdaju uz obavezan čip.

Svaka transakcija ovom karticom potvrđuje se pin kodom, a može da se koristi na svim POS terminalima i bankomatima u zemlji, kao i u više od 800 onlajn prodavnica u Srbiji, a izdaje se bez naknade.

U Narodnoj banci Srbije ističu da je Nacionalni kartični sistemi vrlo retko meta organizovanih zloupotreba i trenutno se razmatraju mogućnosti implementacije beskontaktne tehnologije i za nacionalnu karticu.

NBS navodi da korišćenje te kartice donosi značajne uštede svim učesnicima u lancu plaćanja, jer su niži troškovi trgovaca.

Kada se radi o upotrebi ove kartice u inostranstvu, Narodna banka Srbije sarađuje sa dva velika internacionalna kartična sistema.

Nacionalna kartica jedina je kojom je moguće bez provizije izmiriti obaveze na šalterima Uprave za trezor Ministarstva finansija.

(MONDO/Novosti)

Pročitajte i OVO

Komentari 29

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Banr

Harač kojim su mnoge poslušne dresirali a nazvali ga "održavanje računa" mnogi ne znaju u MOBI banci ne postoji ako koristite samo DINA karticu. Tako da je god. ušteda preko 3000 RSD godišnje.

Aca

Podignem karticom 45000 din na bankomatu i uzme mi 900 din provizije , Dina karticom , da li je to normalno ? Zaboravili su reci da je provizija 2 % .

vlada

Skoro svaki put kad placam u prodavnici izbaci mi da je pogresan pin

special image