• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolje ne povlačiti ostatak novca od MMF-a

Guverner Narodne banke Srbije je smatra da bi najbolje bilo da se novac MMF usmeri u jačanje deviznih rezervi, što bi značilo da nema potrebe da Srbija povlači dodatna sredstva MMF koja su deo aranžmana od 2,9 milijardi evra.

Guverner Narodne banke Srbije (NBS) Radovan Jelašić u intervjuu za list “Danas” kaže da bi najbolje bilo da se novac MMF usmeri u jačanje deviznih rezervi, što bi značilo da nema potrebe da Srbija povlači dodatna sredstva MMF koja su deo aranžmana od 2,9 milijardi evra.

Trebalo bi podsetiti da su ta sredstva, u odnosu na onih 600 miliona dolara koje Srbija dobija na osnovu povećanja kvote u MMF-u, mnogo skuplja jer se odobravaju uz kamatu od1,5 odsto, podseća guverner.

“Dakle, bilo bi dobro kad bismo predstavnicima MMF, mogli da kažemo: Super što ste vi Srbiji odobrili 2,9 milijardi evra, ali nama toliki novac nije potreban jer je naš budžetski deficit mnogo manji pa će nam biti dovoljna polovina te sume”, kaže on.

Jelašić se nada da novac MMF koji je Srbiji na naraspolaganju neće nikoga, pre svega u Vladi Srbije, navesti na razmišljanje da se manjak u državnoj kasi može olako uvećavati jer to nikako ne predstavlja odgovoran odnos prema javnim finansijama.

Jelašić pozdravlja najavu reforme javnog sektora i smanjenja javne potrošnje, ali upozorava i da je to mnogo teži put i da zato treba sačekati kraj oktobra i videti da li je Vlada Srbije spremna za takve rezove.

(Fonet)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image