• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POČINJE PRIJAVA ZA NOVU POMOĆ DRŽAVE: Evo ko ima pravo na nju i pod kojim uslovima!

Autor Aleksandar Nastevski

Prijava se podnosti preko javnog poziva objavljenog Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Noćni barovi i klubovi čije poslovanje je pogodila pandemija od danas mogu da se prijave za državnu pomoć, a kada procenat vakcinisanih bude iznad polovine očekujemo i povratak normalnom radu, poručilo je Udruženje noćnih barova i klubova (NOB).

Po Uredbi Vlade Srbije prijava za direktnu i bespovratnu pomoć podnosi se preko javnog poziva objavljenog Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Možda će vas zanimati

Za pomoć se mogu prijaviti samo privredni subjekti čija je šifra poslovanja 5630 ili 5610, ako su od početka aprila prošle do kraja maja ove godine imali pad prometa od najmanje 70 posto.

Uslov je da su u tom periodu imali radno vreme najranije od 17 sati i obavezno posle dva sata po ponoći, odnosno da su firme obveznici PDV-a.

Udruženje očekuje da će u najkraćem roku, sa nadležnima iz Privredne komore Srbije napraviti dogovor i odrediti uslove za dobijanje šifre "noćni barovi i klubovi", kako bi bila napravljena preciznija diferencijaciju ugostiteljskih objekata.

"Naredni korak u našoj borbi je povratak normalnom poslovanju", navodi se u saopštenju i dodaje da će se to neće dogoditi pre nego procenat vakcinisanih bude iznad 50.

Udruženje ističe da je Beograd na 48,6 procenata vakcinisanih pa očekuju od nadležnih da kao grad budemo nagrađeni povratkom normalanom životu, odnosno poslovanju makar do jedan sat posle ponoći.

(MONDO/Tanjug)

Pročitajte i OVO

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ace

Ne dam moje pare od poreza za krimi nocne klubove!

alokiN

Mozda bi i imali pad prometa za 70% da su pre pandemije kucali barem pola racuna. Ali otkucaju par kafa ujutru, par pica i to je to, da pokriju troskove za platu i doprinos za tog jednog radnika koga su morali da prijave. Marze po 500-1000%, neprijavljeni radnici, nekucanje racuna, pa da su 20% stedeli kada ih vec nisu dali na porez i ostale dazbine imali bi za 5 korona. Isto kao i namuceni estradni umetnici, mukice, tesko im sada kada ne mlate po 1000+ evra za vece. Svi sada kukaju za pomoc a ni porez na dobit ne znaju sta je. Pomozite socijalnim slucajevima, nemocnima, bolesnima, ***ra ce se vec sama snaci...

Zox

Imaju li pravo i ovi klubovi koji su uhvaceni da prave korona-zurke? Sad ce i njima da daju pomoc.

special image