Takođe, procenjuje se da će količina elektronskog otpada do 2030. godine dostići čak 74 miliona tona, što je velike proizvođače nateralo da promene proizvodne procese u cilju smanjenja štetnog otpada. Pored toga, u javnosti se sve više priča o uticaju kartonskih kutija, koje se najviše koriste za pakovanje elektronike, na životnu sredinu – odnosno, uticaju koji truljenje ovog materijala ima ukoliko se pravilno ne reciklira.

U tom svetlu, kompanija Samsung je prošle godine predstavila inovativno eko pakovanje za pojedine modele televizora, a koje je prisutno i kod najnovije Neo QLED linije za 2021. godinu. Napravljeno od recikliranog talasastog kartona, ovo pakovanje ne samo da prilikom proizvodnje ne doprinosi zagađenju životne sredine, već ima i višestruku praktičnu i estetsku primenu - kutije novih Samsung Neo QLED televizora mogu se sa lakoćom pretvoriti u kartonsku kućicu za kućne ljubimce, policu za knjige i cveće ili stalak za držanje kancelarijskog materijala.

U susret Svetskom danu zaštite životne sredine, koji se obeležava svakog 5. juna, Samsung želi da motiviše ljude da se sve više okreću kreativnim i održivim rešenjima, pokretanjem Small World kampanje u saradnji sa holandskim umetnikom poznatijim kao Papersmith. Ova uradi-sam kartonska kolekcija osmišljena je tako da različitim pakovanjima Samsung proizvoda podari novi život u obliku dekorativnih maketa zgrada, životinja i biljaka. Pored toga, korisnici širom sveta imaju priliku da se pridruže ovom projektu, preuzimajući dvanaest besplatnih printova sa Small World likovima i deleći ih na društvenim mrežama uz hešteg #ReimagineABetterPlanet.

Posvećenost kompanije Samsung ka podizanju svesti o zaštiti životne sredine ide mnogo dalje od ekoloških pakovanja njenih uređaja. Inženjerski timovi zaduženi za razvoj i dizajn daljinskih upravljača za televizore razvili su revolucionarne, unapređene upravljače, koji rade na solarnu energiju. Napravljeni od 28 odsto reciklirane plastike, oni značajno smanjuju emisiju ugljen-dioksida i drugih štetnih gasova prilikom proizvodnje. Međutim, daljinski upravljači samo su početak ponude održivijih Samsung proizvoda, te kompanija namerava da u narednom periodu značajno proširi portfolio onih koji u sebi sadrže reciklirane materijale, bez kompromisa po pitanju njihovog kvaliteta i performansi.

Pored ekoloških benefita, novi Samsung Neo QLED televizori donose vrhunski prikaz sadržaja u 4K i 8K rezoluciji, u zavisnosti od modela, a sve to zahvaljujući naprednoj Quantum Dot tehnologiji, koja analizira količinu svetlosti u scenama i optimizuje boje na ekranu. To znači da će svaki sadržaj koji korisnici gledaju, bilo da je u pitanju akcioni film, muzički video ili fudbalska utakmica, biti prikazan u najboljem mogućem kvalitetu, uzimajući u obzir okruženje. Pored optimizacije vizuelnih prikaza, Neo QLED televizori dolaze i sa SpaceFit tehnologijom koja analizira okruženje, automatski podešavajući zvuk televizora u skladu sa okruženjem.

Samsung SAMSUNG Pr

Neo QLED televizori trenutno su na promociji, koja traje sve do 11. jula 2021. godine – uz njihovu kupovinu na poklon se dobija i soundbar zvučnik nakon registracije kupovine na ce.promotion@samsung.com. Takođe, korisnici dobijaju i produženu garancijuu trajanju od pet godina, za kupovinu do 30. juna 2021.